Serdar Avcı: Bu kemer macına cıkan ilk Turk boksor olacağım
"Sayılı isimlerle calışıyorum"
Arda Tamer Avcı: Kolay olmayacak ancak şampiyonluğu Turkiye'ye getirmek istiyorum İSTANBUL, - Tum dunyanın merakla beklediği Dunya Şampiyonu Boks Gecesi'nde iki Turk boksor unvan macına cıkıyor.Dunya boksunda onemli yere sahip olan Serdar Avcı ve kardeşi Arda Tamer Avcı, 13 Şubat 2021 tarihinde Ukrayna'da duzenlenecek Dunya Şampiyonu Boks Gecesi'nde Turkiye'ye şampiyonluk kemerini getirmek icin mucadele edecek. Serdar Avcı, "Bu kemer macına cıkan ilk Turk boksor olacağım. Bunun icin heyecanlıyım" dedi. Turkiye Boks Milli Takımı'nın Atina'da duzenlenen Olimpiyat kadrosunda bulunan, Avrupa ve dunya şampiyonalarında onemli musabakalar kazanan Serdar Avcı, uzun bir sure ara verdiği boksa geri donmuştu. Boksa donuşunun ardından ilk 3 macında 3 galibiyet eden Serdar Avcı, dunyanın en iyi 5 boks ulkesi arasında gosterilen Ukrayna'da da onemli maclarda Turkiye'yi temsil etti. Serdar Avcı, şimdi ise dunyaca unlu boksor Vladimir Klicko'nun duzenlediği Dunya Şampiyonu Boks Gecesi'nde yapacağı unvan macına hazırlanıyor. Avcı, yarı ağır sıklette altın kemer icin Gurcistanlı Soso Abuladze ile mucadele edecek. 14 bin kişilik Kiev Spor Sarayı'nda duzenlenecek organizasyonda pandemi nedeniyle 7 bin kişinin yer alması bekleniyor. Ote yandan Serdar Avcı'nın kardeşi, Arda Tamer Avcı da aynı organizasyonda hafif sıklette altın kemer icin mucadele edecek. Avrupa şampiyonluğu icin ringe cıkacak Arda Tamer Avcı'nın rakibi ise Ukraynalı Roman Margaryan olacak. SERDAR AVCI: BU KEMER MACINA CIKAN İLK TURK BOKSOR OLACAĞIM"Uzun yıllar sonra musabakaya cıkmak benim icin yeniden doğmak gibi bir şey" diyen Serdar Avcı, sozlerine şoyle devam etti;"Boylesine buyuk bir arenada boylesine buyuk dunya devlerinin olduğu gecede ulkemi ve milletimi temsil edeceğim icin cok gururluyum. Bu kemer macına cıkacak ilk Turk boksorum ve bu sebepten dolayı da heyecanlıyım. 12 rauntluk zor bir mac olacak. Kıran kırana bir mac olacağına inanıyorum ama bu macı kesinlikle ben kazanacağım. Hazırlık icin Sibirya'ya kampa gitmeye hazırlanıyorum. Hazırlık doneminden sonra Ukrayna'ya gececeğim" diye konuştu."SAYILI İSİMLERLE CALIŞIYORUM"Ozel bir ekiple calıştığını vurgulayan Serdar Avcı, "Antrenorum eski Atlanta Olimpiyat şampiyonudur. Bu yuzden sayılı isimlerle calışmalarımı surduruyorum. Takımımda bircok onemli isim yer alıyor ve bu isimlerle olduğum icin mutluyum" şeklinde konuştu.ARDA TAMER AVCI: KOLAY OLMAYACAK ANCAK ŞAMPİYONLUĞU TURKİYE'YE GETİRMEK İSTİYORUM
Turnuva hazırlıklarını Almanya ve Rusya'da yapacağı kamplarla gercekleştireceğini belirten Arda Tamer Avcı, "Menajerim Aycın Ozsakabaşı ve antrenorum ile guzel bir calışma programı cizdik. Hazırlık kampı icin Almanya'ya gidiyorum. İlk kampımı Berlin'de gercekleştirdikten sonra maca az bir sure kala Rusya'ya gideceğim. Rusya'da da onemli isimlerle karşılaşma hazırlıklarım devam edecek. Berlin'deki kamp icin her şeyimiz hazır. Gelecek hafta Almanya'ya gideceğiz. Boylesine onemli bir kemer icin mucadele edecek ilk Turk olmaktan dolayı cok mutluyum. Kolay bir musabaka olmayacağını biliyorum. Ancak; Avrupa şampiyonluğunu Turkiye'ye getirip, İstiklal Marşı'mızı okutmaktan dolayı buyuk mutluluk duyacağım. Mike Tyson ve Roy Jones gibi boksun onemli isimlerinin takip edeceği turnuvada yer alacağım icin mutlu ve heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.