Oğrencilerin en merak ettiği konulardan birisi okulların acılacağı tarihtir. Peki okullar ne zaman acılacak? Yeni kararlar alındı mı? Liseler ne zaman başlıyor? İlkokullar ne zaman başlıyor? Universiteler acılacak mı? MEB okulların acılma tarihi belli oldu mu?
[h=3]MEB OKULLAR NE ZAMAN ACILACAK?[/h]Gectiğimiz haftalarda alınan koronavirus tedbirleri kapsamında okulların yıl sonuna kadar online olarak surdurulmesi kararı alınmıştı. Son yapılan acıklamalara gore ise okulların acılma ihtimalinin en fazla olduğu tarihin 4 Ocak olduğu duşunuluyor. Henuz kesin bir tarih acıklanmadı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un yaptığı acıklama:
"Ulkemizdeki salgının seyri konusunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri neticesinde alınmış olan karar ile 2020-2021 eğitim oğretim yılının ilk ara tatilinin ardından, 23 Kasım Pazartesi gununden itibaren TRT EBA, EBA platformu ve canlı sınıf uygulamaları, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla 4 Ocak 2021'e kadar uzaktan eğitim surecini başlattık. Onumuzdeki tum konular salgın surecinin seyrine gore değerlendirilecek ve ayrıca duyurulacaktır.
Bir an once yuz yuze eğitim icin şartların olgunlaşmasını beklediğimizi ifade etmek isterim. Uzaktan eğitimin ana mecrası olan TRT EBA ilkokul, ortaokul ve lise televizyon kanalları icin ders ve etkinlik cekimlerimize devam ediyoruz. Kanallardaki tum ders yayınlarımız gunde uc kez tekrar ediliyor. Dersleri kacıran oğrenciler icin ders videoları hem EBA internet portalına hem de TRT İzle platformuna yukleniyor."