Hakkari Milli Eğitim Mudurluğunce hayata geciren "Her Ev Bir Okul" projesi ile kentteki oğrencilerin yeni tip koronavirus (Kovid-19) surecinde uzaktan eğitimi daha etkin ve verimli gecirmeleri ve bu surecin oğrenciler uzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması sağlanacak.
Valilik himayesinde İl Milli Eğitim Mudurluğu Eğitim Akademisince, uzaktan eğitim surecine destek olmak amacıyla, uzaktan eğitim surecini değerlendirme ve izleme komisyonu oluşturuldu.

Komisyonun yaptığı araştırmalar sonucu, kentteki mevcut koşullar goz onunde bulundurularak, uzaktan eğitim surecinin daha etkin ve verimli yurutulmesi, salgın surecinin oğrenciler uzerindeki etkisinin azaltılması amacıyla "Her Ev Bir Okul" projesi hayata gecirildi.
Projeyle uzaktan eğitime erişim imkanı olmayan 4 bin oğrenciye iki haftada bir konu ozetleri, soru destek paketi, fasikul ve soru bankalarının ulaştırılması, EBA TV'ye girmediği tespit edilen 1350 oğrencinin derslerini takip etmelerinin sağlanması ve akademik başarının artırılması icin EBA destek noktası sayısının 74'ten 100'e cıkarılacak.
İhtiyac sahibi 350 oğrenciye tablet dağıtılan kentte, bu rakam İcişleri Bakanlığı ve Valiliğin desteğiyle 900'e cıkarılacak, "Bir Kitap Bir İnsan" projesiyle her hafta bir yazar ve kitabının tanıtımı yapılarak, 35 bin oğrenci ve veli ile zoom uygulaması uzerinden kitap okuma etkinliği duzenlenecek.
Sınavlara girecek 15 bin oğrenciye haftada bir saat rehberlik hizmeti sunulacak, internete erişim sıkıntısı yaşayan il genelindeki 15 bin 400 oğrenciye alt yapının uygunluğuna gore internet sağlayıcı cihazlar temin edilecek, alt yapısı uygun olmayan yerlerdeki oğrencilere de dokuman ve kitap desteği sunulacak.
Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, yaptığı acıklamada, kentte goreve geldiği gunden beri birinci meselelerinin eğitim, okul ve kitap olduğunu soyledi.
Kentin geleceğini cocukların en iyi şekilde yetiştirilmesinde gorduklerini belirten Akbıyık, "Bu cercevede kentte potansiyelimizi, mevcut durumumuzu tespit ettik ve bu işe bircok proje ile koyulduk. Adeta Hakkari'de eğitim seferberliği yaşadık. Valisinden, mudurune, oğretmeninden ailelere kadar herkes bugun yapılan projelerle, gosterilen cabalarla eğitimin, kitabın onemini anlamış durumda." dedi.
Bunun sonuclarını universite ve lise sınavlarında elde edilen başarılardan gorduklerini vurgulayan Akbıyık, şoyle konuştu:
"Kovid-19 sureciyle yeni projeye ihtiyac duyuldu. Bu kapsamda da 'Her ev bir okul' projesini hazırladık. Uzaktan eğitimi en iyi şekliyle yapmak amacıyla eğitim camiası, oğretmenlerimiz, oğrencilerimiz ile bu projeyi hayata gecireceğiz. Oğrencilerimizi bu surecte en iyi imkanlara kavuşturarak gerek EBA gerek canlı dersler ve diğer materyallerle destekleyip normal doneme daha iyi hazırlayacağız. Cocuklarımız en az İstanbul, Ankara ve Malatya'daki cocuklar kadar başarılı olacak. Cocuklarımızın salgın surecini en verimli şekilde gecirmeleri icin gerekli cabayı gostereceğiz."
İl Milli Eğitim Muduru Bilal Gur de eğitimde başarıyı sağlayan temel unsurun okul, aile ve cevre olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederek, pandemi surecinde veli ve ailenin de eğitime katılmalarını ve eğitim bayrağını daha guclu tutmalarını sağlamak amacıyla projeyi hazırladıklarını aktardı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sayim Harmancı