Kutahya'da yeni tip koronaviruse (Kovid-19) yakalanan cift, tedavi gordukleri hastanede bir gun arayla yaşamını yitirdi.
Hisarcık ilcesi Şeyhler koyunde ikamet eden Zehra (80) ve Murat Erdoğan (82) cifti, rahatsız lanmaları nedeniyle bir sure once Kutahya Sağlık Bilimleri Universitesi Evliya Celebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

CHP Kutahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın teyzesi ve eniştesi de olan, Kovid-19 testleri pozitif cıkan ciftin tedavilerine hastalıklarının ağır seyretmesi uzerine yoğun bakım unitesinde devam edildi.
Doktorların cabalarına rağmen once Zehra Erdoğan, bir gun sonra da eşi hayatını kaybetti.
Cenazeler, Şeyhler koyu mezarlığında toprağa verildi.
Milletvekili Kasap, gazetecilere yaptığı acıklamada, hem teyzesi ve eniştesinin hem de dun aynı hastalıktan kaybettikleri CHP Kutahya İl Başkan Yardımcısı Makbul Sarı'nın vefatından duyduğu uzuntuyu dile getirdi.
Kovid-19'dan korunmak icin kurallara uyulmasının onemine dikkati ceken Kasap, "Cenaze torenlerine bile katılamadım. Bu hastalık kesinlikle hafife alınmamalı. Herkes icin cember daralıyor. Ozellikle bir doktor olarak soyluyorum, genc yaşlı herkes tedbir kurallarına mutlaka dikkat etmeli." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muharrem Cin