Kocaeli Buyukşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş. yerli ve milli olarak urettiği otobus parcaları sayesinde 3 yılda 3 milyon TL tasarruf elde etti.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş. bunyesinde kullandığı otobuslerin yedek parcalarını dışarıdan almak yerine kendi uretiyor. UlaşımPark A.Ş. yerli ve milli olarak urettiği otobus parcaları sayesinde 3 yılda 3 milyon TL tasarruf elde etti.

Son yıllarda Turkiye'nin yaptığı yerli ve milli atılım hamlesine Kocaeli Buyukşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş. de katıldı. UlaşımPark otobuslerde kullanılan filtreler, muhafaza, kapı, fitil, hortum, tampon ve bircok kaporta parcasınıyurtdışı kaynaklı maliyeti ve temin suresi yuksek olduğundan bunyesindeki Mekanik Atolyesini Uretim Merkezine cevirdi. Yurtdışından tedariği 3 milyon 987 bin 693 TL olan parcaları UlaşımPark muhendis ve teknik ekiplerinin ar-ge calışmaları sonucunda bunyesinde 799 bin 475 TL'ye uretti. Yerli ve milli olarak UlaşımPark bunyesinde uretilen parcalar ile 3 yılda 3 Milyon 188 bin 218 TL tasarruf elde edildi. 12-18 Aralık tutum yatırım ve Turk Malları haftasında boylesine anlamlı bir calışmaya imzasını atan UlaşımPark yerli malı kullanım konusunda da ornek ve yol gosterici bir kurum oldu.
UlaşımPark Otobus İşletme Mudurluğu bakım birimi olarak gercekleştirilen bu uretim ve iyileştirme sayesinde yarı yarıya oranla odediği rakamı minimum seviyelere cekmeyi başararak tasarruf elde edildi. Otobuslerin en cok değişen parcaları olan dış aksamda bulunan kaporta parcaları olmak uzere bircok farklı parcamım uretimi sağlandı. Otobuslerin tamponları, yan sacları, motor filtreleri, manşonlar, yakıt hortumları ve bazı motor parcalarında uretim sağlandı. UlaşımPark'ta gorevli muhendisler tarafından gercekleştirilen bu ar-ge calışmaları neticesinde bircok parca yerli uretilerek hem maliyet hem de zamandan tasarruf sağlandı.
UlaşımPark'a ait Plaj Yolu Garajı Bakım Onarım Atolyesinde calışanlar, parcaları yurtdışından satın almak yerine parcanın ham maddesini Turkiye'den satın alıp sıfırdan uretimini gercekleştiriyor. 336 adet otobusun yedek parcalarının bir kısmı bu atolyede calışan mekaniker ustalar tarafından uretiliyor. Onarımda da buyuk rol oynayan calışanlar, bazı parcaların revize işlemini de gercekleştiriyor. Bakım calışanları tarafından uretilen parcalar, boyanarak ve montaj yapılıyor. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı