Turkiye Futbol Federasyonu ile Vivo arasında 'A Milli Takım Ana Sponsorluğu' anlaşması imzalandı. TFF Başkanı Nihat Ozdemir, cok onemli bir işbirliğine imza attıklarını ifade etti.
Turkiye Futbol Federasyonu ile dunyanın en buyuk 5 akıllı telefon ureticisi arasında yer alan Vivo arasında "A Milli Takım Ana Sponsorluğu" anlaşması imzalandı. Covid-19 sağlık tedbirleri kapsamında online olarak duzenlenen imza toreni ve basın toplantısına TFF Başkanı Nihat Ozdemir, vivo Turkiye CEO'su Andrew Liu, TFF Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Yonetim Kurulu uyesi Alkın Kalkavan, A Milli Takım Teknik Direktoru Şenol Guneş, A Milli Takım futbolcusu Mert Gunok ve Vivo Turkiye Pazarlama Muduru Selin Dayıoğlu Kıran katıldı.

Torende kısa bir konuşma yapan A Milli Takım Teknik Direktoru Şenol Guneş, Cin'in ayrı bir yeri olduğunu soyleyerek, "Onlarla yaptığımız mac sonrası dunya ucuncusu olmuştuk. Bize olan destekleri icin cok teşekkur ediyorum. Turkiye'nin duruşunun ne kadar onemli olduğunu goruyoruz. Oyuncu arkadaşlarımızın da cok buyuk katkısı var. Uluslararası firmaları da sponsor olarak katmış durumdayız. Kotu bir donemde iyiye gittiğimize işaretler. İnşallah birlikte cok daha guzel gunler geciririz. Dunya ve Avrupa Şampiyonası'nda başarılı oluruz" dedi.
NİHAT OZDEMİR: "DUNYANIN EN ONEMLİ MARKALARININ DESTEĞİYLE DUNYA KUPASI'NA KATILACAĞIZ"
Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Ozdemir, imza toreninde TFF olarak cok onemli bir iş birliğine imza attıklarını ifade ederek şu konuşmayı yaptı:
"Oncelikle imza torenimize online olarak katılan, bizleri ekranları başından izleyen herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Turkiye Futbol Federasyonu olarak, bugun futbola değerli yatırımlar yapan, uluslararası bir marka ile onemli bir iş birliğine imza atmanın sevincini yaşıyoruz. Salgın nedeniyle bir arada değiliz ancak yeni nesil teknolojinin bize sunduğu imkanlarla lansmanımızı gercekleştiriyoruz.
Dunyanın onde gelen akıllı telefon ureticilerinden Vivo, bugun atacağımız imzayla, gurur kaynağımız A Milli Takımımızın ve Federasyonumuzun ana sponsoru ve 'akıllı telefon ortağı' olacak.
Bildiğiniz gibi, Milli takımımızın başarıları, global şirketlerin de ilgisini cekmeye başladı. Federasyonumuz bugune kadar hep dunyanın en onemli markaları ile yola cıktı. İlk kez Cin menşeili bir iş ortağımızla calışmanın heyecanını yaşayacağız. Son nesil teknolojinin oncusu Vivo ile bizleri cok onemli başarılara taşıyacağına inandığımız bir yolculuğa cıkıyoruz.
Kuresel bir teknoloji şirketi olan Vivo'nun uc ay once Turkiye pazarına acılma kararı, bizleri cok onemli hedefler icin buluşturdu. Guclu bir markanın ulkemize verdiği değer ve Milli Takımımıza desteğinden dolayı cok mutluyuz. Turk futboluna ilgileri ve destekleri icin teşekkur ediyor, sponsor ailemize 'hoş geldiniz' diyorum.
Yaptığımız bu guc birliği, Dunya Kupası Elemeleri ve EURO 2020 finalleri oncesinde millilerimize ekstra motivasyon kaynağı olacak. İş ortaklığımız iki yılla başlıyor ancak bu birlikteliğin daha uzun donemler devam edeceğini umuyorum."
"BİZİM COCUKLAR'A GUVENİYORUZ"
Salgın surecinin tum dunyayı olumsuz etkilediğini sozlerine ekleyen Nihat Ozdemir, "Butun dunya gibi ulkemiz de salgın surecinin olumsuz etkilerini yaşıyor. Ancak biz Futbol Federasyonu olarak bu sureci en iyi şekilde atlatmak icin caba gosteriyoruz. Pandemiye rağmen, A Milli Takımımızın EURO 2020 finallerine kalmasıyla birlikte sponsor gelirlerimizi yuzde 42 oranında artırdık. Bu surecteki beşinci sponsorumuz Vivo oldu. Şenol Guneş Hocamızın onderliğinde yazacağımız yeni başarı hikayeleriyle hem buyuk gurur yaşıyor hem de Turk futbolunun onunu acacak yeni anlaşmalara imza atıyoruz. Yetenekli ve ortaya karakter koyan bir takımımız var. 'Bizim Cocuklar'a cok guveniyoruz. Onumuzdeki mart ayı ile birlikte 2022 Dunya Kupası heyecanını yaşamaya başlayacağız. Elemelerde, Hollanda, Norvec, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile eşleştik. Grup birincisi olarak finallere katılmayı cok arzuluyoruz. En guclu rakiplerimiz olarak Hollanda ve Norvec'i goruyoruz. Elemelere bu iki takımla art arda oynayacağımız maclarla başlayacağız. İki ulkeyi daha onceki senelerde yendik, yine yeneceğimize inanıyorum. Diğer rakiplerimizi de asla hafife almayacağız ve bu zorlu gruptan cıkmak icin elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız. Finallerin ilk defa Orta Doğu'da yapılacak olması, kupanın dost ulke ve stratejik ortağımız Katar'da duzenlenmesi, bizler icin ayrı bir onem taşıyor. İnşallah 2018 Dunya Kupası'nın sponsorlarından, 2022 Dunya Kupası'nın da destekcisi olan yeni iş ortağımız Vivo ile birlikte Katar'da yerimizi alacağız. Tum motivasyonumuz, tum calışmalarımız, 2021 ve 2022 yılında Turk futbolunun Avrupa'da ve dunyada başarılarıyla konuşulması icindir. Birlik ve beraberlik icerisinde, halkımızın desteği ve sponsorlarımızın itici gucuyle bu hedeflerimize ulaşacağız" diye konuştu. Gectiğimiz gunlerde Covid-19 testi pozitif cıkan ve gorduğu tedavinin ardından iyileşen Nihat Ozdemir, "Covid-19 tedavi surecimde, beni yalnız bırakmayan, arayan, soran, mesaj atan ve mesaj yayınlanan herkese teşekkurlerimi sunuyorum. Bu vesileyle, başta sağlık calışanlarımız olmak uzere bu mucadelede tum ulkemize başarı diliyorum" acıklamasını yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından TFF Başkanı Nihat Ozdemir ile Vivo Turkiye CEO'su Andrew Liu tarafından imzalar dijital olarak atıldı.
(Ozan Buğra Koşar/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı