Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde başlatılan evlat nobeti eyleminde evlatlarına kavuşan Fahrettin Akkuş ve Mehmet Yalcın ailelere destek olmak icin cadıra geldi.
Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası onunde 3 Eylul 2019'dan beri oturma eylemi yapan ailelerden evlatlarına kavuşan Fahrettin Akkuş ve Mehmet Yalcın, evlat nobetine devam eden ailelere destek olmak icin cadıra geldi. Babalar, buruk sevincle diğer ailelerin de evlatlarına kavuşmaları icin dileklerde bulundu.

Yaklaşık 5 yıl ağladığını kaydeden Fahrettin Akkuş, bu acıyı kimsenin yaşamamasını istedi. Akkuş, "Bir yıl burada ailelerle beraber nobet tuttuk, Allah'a şukur en sonunda kendini kurtardı. İnşallah akıbet onların da uzerine gelir. Ben buraya ailelere destek vermek icin geldim. Sonuna kadar da desteğime devam edeceğim. Devletimiz, emniyet teşkilatımız, Cumhurbaşkanımız, İcişleri Bakanımızdan Allah razı olsun. 5 yıl ağladım, Allah kimsenin başına getirmesin, herkes cocuklarına sahip cıksın" dedi.
"Sıcak yuvanıza donun"
Evladına kavuşan baba Mehmet Yalcın ise dağdaki cocuklara cağrıda bulunarak evlerinde sıcak yuvalarına donmelerini istedi. Yalcın, "Biz cocuğumuzu aldık diye evde oturacak değiliz, geldik arkadaşlarımızı ziyaret ettik, onlara destek olmaya calışıyoruz. Dağdaki butun gencler korkmasınlar, bakın bizim cocuklar geldi sıcacık yataklarında yanımızdadırlar. Diğer genclere sesleniyorum, annelerinizi uzmeyin, gelin teslim olun devletimiz merhametlidir. Ailenizin yanına gelin onlarda mutlu olsun" diye konuştu. - DİYARBAKIR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı