Londra merkezli yuksekoğretim derecelendirme kuruluşu QS University Rankings, 'Dunya Universiteleri Sıralaması 2021' raporlarını yayınladı. Dunya universitelerinin değerlendirildiği rapora gore İstanbul Gelişim Universitesi (İGU), ilk 300 universite arasına girdi. Universitenin Mutevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, "Uluslararasılaşma adına yaptığımız hamlelerimizin guzel sonuclara ulaşması bizlere motivasyon kaynağı oluyor" dedi.
Londra merkezli yuksekoğretim derecelendirme kuruluşu QS University Rankings, 'Dunya Universiteleri Sıralaması 2021' raporlarını yayınladı. Dunya universitelerinin değerlendirildiği listede, İstanbul Gelişim Universitesi (İGU), 'Gelişen Avrupa ve Orta Asya Sıralaması'nda (Emerging Europe and Central Asia- EECA) ilk 300 universite arasına girdi.
'Uluslararası Akademisyen', 'Uluslararası Oğrenciler', 'Doktoralı Fakulte Personeli', 'Makale Başına Atıf' ve 'Web Etkisi' gibi kriterlere gore yapılan değerlendirmelerde 'QS EECA 2021' sıralamasında dunyada ilk 300 universite arasına giren universite, 'Uluslararası Akademisyen' kategorisinde 58'inci sırada yer alırken, 'Makale Başına Atıf' kategorisinde ise ilk 100 universite arasında gosterildi.
ULUSLARARASI BAŞARILAR MOTİVASYON KAYNAĞI
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Gelişim Universitesi Mutevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, "Dunyanın en iyi universiteleri arasında yer almak hedefiyle cıktığımız yolda elde ettiğimiz bu başarı bizler icin elbette gurur verici. Bircok uluslararası kuruluş tarafından değerlendiriliyoruz. En son Turkiye'de 'Kalite Eğitim' kategorisinde 1'inci, dunyada ise 96'ncı olduğumuzu duyurmuştuk. Uluslararasılaşma adına yaptığımız hamlelerimizin guzel sonuclara ulaşması bizlere motivasyon kaynağı oluyor" dedi.
"SİSTEMİMİZİ CEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRDİK"
Turk yuksekoğretim sisteminin Prof. Dr. Yekta Sarac onculuğunde buyuk bir gelişme gosterdiğini belirten Gayretli, "Yuksekoğretim sistemimizi uluslararası cekim merkezi haline getirdik. Geliştirilen stratejilerle her yıl yuksekoğretimde Turkiye'yi daha fazla uluslararası oğrenci ve akademisyen tercih ediyor" ifadelerini kullandı.
"COK KULTURLULUK UFUK ACIYOR"
'Uluslararası Akademisyen' kriterine gore yapılan değerlendirmelerde 58'inci sırada yer aldıklarını vurgulayan Gayretli, "Uluslararası akademisyenler, uluslararasılaşmanın onemli ayaklarından birini oluşturuyor. Cok kulturluluk hem oğrenci hem akademisyen icin ufuk acıcı olabiliyor. Uluslararası akademisyenler hem kendi ulkelerine hem de bulundukları ulkeye katkı sağlayabiliyor" şeklinde konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı