10 yaşındaki Eymen'in olumune sebep olan hemşire hakim karşısına cıkacak
Baba Cihan Altındağ: "Adalete guveniyorum"

ZONGULDAK - Zonguldak'ta gecen Haziran ayında karşı şeride gecerek 10 yaşındaki Eymen Burak Altındağ'ın olumune ailesinin de yaralanmasına sebep olan emekli hemşire Hanife Yılmaz, ikinci kez hakim karşısına cıkacak.
Gecen Haziran ayında Zonguldak-Ankara karayolu 9. kilometresinde meydana gelen kazada, 10 yaşındaki Eymen Burak Altındağ olay yerinde yaşamını yitirdi. İddiaya gore, Zonguldak'tan Caycuma istikametine giden Cihan A. idaresindeki 67 AH 332 plakalı Renault marka otomobile, kontrolden cıkarak karşı şeride gecen Hanife Yılmaz idaresindeki hafif ticari Fiat Doblo 67 ED 414 plakalı arac carptı. Kazada hafif ticari aracın surucusu Hanife Yılmaz ile diğer aracın surucusu Cihan A. ve eşi İlkay A. ile cocukları Umut A. yaralandı. Cihan Altındağ idaresindeki Renault marka otomobil, karşı yonden gelen Hanife Yılmaz idaresindeki Fiat marka hafif ticari aracla carpıştı. Trafik Dairesi Raporuna gore direksiyon başındaki sorumluluklarını yerine getirmeyerek karşı şeride giren Hanife Yılmaz asli kusurlu bulunurken, Cihan Altındağ'ın carpışmadan kacmaya calıştığı ve olayda kusurunun bulunmadığı belirtildi.
Emekli hemşire Hanife Yılmaz hakkında bir kişinin olumune ve 3 kişinin yaralanmasına sebep olan kazaya sebebiyet verdiği kazada 15 yılla hapis cezası istenen hemşire; ikinci kez hakim karşısına cıkacak.
"Adalete guveniyorum"
Baba Cihan Altındağ, ikinci kez hakim karşısına cıkacak olan o Hanife Yılmaz'ın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi. Adalete guvendiğini ifade eden Altındağ, "Meydana gelen kazada yavrumuzu kaybettik. Bize carpan kişi gecen mahkemede gozunu guneş aldığı icin bizleri gormediğini ifade etti ama o saate guneş onun arkasında kalıyordu. Kendisi mahkemeyi aldatıyor ben yuce mahkememizin en doğru kararı vereceğine inancım tam. Kendisi hızlıydı ve dikkatsizdi. İfademde de belirttim ben o kadar kacmama rağmen kazadan kurtulamadım. Kazadan sonra her gun oğlumun mezarına gidip acımı dindirmeye calışıyorum. Allah kimsenin başına vermesin. Cok zor bir durum. Adalete guveniyorum ve en doğru kararı vereceğine inanıyorum"
Kaynak: İhlas Haber Ajansı