İzmir'de yeni tip koronavirusu (Kovid-19) atlatarak ailesiyle bir araya gelen ve işinin başına donen 43 yaşındaki kimya teknisyeni Bahattin Sabah, bu surecte yaşadığı korkuları anlattı.
Bahattin Sabah'ın once baba ve annesine Kovid-19 pozitif teşhisi konuldu. Devam eden surecte hastalık belirtileri gostermesi uzerine yaptırdığı testi pozitif cıkan Sabah, eşi ve 2 cocuğuyla yaşadığı evde kendisini karantinaya aldı.

14 gun boyunca bir odada tek başına hastalıkla mucadele eden Sabah, AA muhabirine, anne ve babasına Kovid-19 tanısı konulmasının ardından onlarla butun tedbirleri alarak ilgilendiğini ancak bir sure sonra goğus ağrısı, halsizlik, vucut ağrısı, nefes darlığı gibi semptomlar gorulduğunu ifade etti.
Testinin pozitif cıkmasının ardından kendini evde izole ettiğini, ilac tedavisi, su ve vitaminle ayakta kalmaya calıştığını, cok az yemek yiyebildiğini belirten Sabah, eşinin kapının onune yemeğini koyduğunu, ayrı tuvaletleri kullandıklarını ve cocuklarını hic gormediğini dile getirdi.
Sureci tek bir odada nefes almaya calışarak gecirdiğini ifade eden Sabah, şoyle konuştu:
"Annem ve babama bakmakla yukumlu olduğum icin arada yanlarına gitmiştim. Maske, mesafe, eldiven, gozluğumu taktım. Bu virus, lanet bir şekilde bulaşıyor. Hastalığım, 5. gunden itibaren ağırlaşmaya başladı. Dağın zirvesine cıkar gibi ağrı zirveye tırmanıyor, artık hic nefes alamaz hale geliyorsunuz. 'Bitti, cocuklarımı artık goremeyeceğim, benden sonra ne yapacaklar' diyorsunuz. Cevrede '14 gun yatıyor iyileşiyor, geciyor gidiyor' gibi sanılıyor ama değil. Bir an geliyor umudunu kaybediyorsun. 13. gune doğru duzeldi. Goğus bolgesinde nefes alırken yanma var. Nefes alamıyorsunuz. Nefes alırken sanki bir filtre konmuş, zar zor nefes alıyorsunuz. Bir pamuk ağzınıza tıkanmış oyle nefes almaya calışıyorsunuz. Nefes almanın cok değerli olduğunu o zaman anladım."
Anne, babası ve kendisinin tedavi sonucunda test sonucunun negatife donduğunu ancak annesinde goğus ağrılarının devam ettiğini anlatan Sabah, hastalığın cok kotu olduğunu ve insanların hafife almaması gerektiğini soyledi.
Maskesini hastalık oncesinde hic cıkartmadığını ifade eden Sabah, hastalık sonrası ailesiyle tekrar bir araya gelmenin ve işine donmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
"Nefes almanın değerini şimdi daha iyi anlıyorum"
Ailesini bu surecte cok ozlediğini belirten Sabah, şunları kaydetti:
"14 gun gectikten sonra da tedbiri bırakmadım. 20-25 gun cok yakın temas kurmadık. Kızım 10 yaşında, 'opebilir miyim' diyorsun cekiniyor. Psikolojik etki bırakmış. 20 gun sonra sanki bir diyara gitmişiz de kavuşmuş gibisiniz. Kavuştuk ama kızım opsem mi acaba, 'babacım seni cok ozledim sarılayım ama dur sarılmayayım ne olur ne olmaz' diye geciyor surec. Nefes almanın değerini şimdi daha iyi anlıyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Meric Urer