Bir sure once yeni tip koronavirus (Kovid-19) vaka artışlarıyla dikkati ceken ve alınan tedbirlerle vakaların duştuğu Gaziantep'te, oğretmenler, yuruttukleri calışmalarla salgınla mucadelede onemli rol ustleniyor.
Kentteki Kovid-19 salgınının yayılımının engellenmesi ve vaka artışlarının duşurulmesi amacıyla başta Valilik ve Buyukşehir Belediyesi olmak uzere bircok kurum ve kuruluş ortak calışmalar yurutuyor.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Mudurluğu bunyesindeki oğretmenler de kentteki salgınla mucadelede yer alarak, mart ayından itibaren onemli calışmalara imza attı.
Vatandaşa ulaşılması acısından buyuk onem taşıyan oğretmenler, İl Muduru Yasin Tepe'nin onculuğunde video konferans yontemiyle oğrenciler ve velilileriyle bir araya gelerek, salgın acısından eğitim ve bilgilendirme toplantıları duzenleniyor.
Yaptıkları goruşmelerle velilerin vasıtasıyla cok sayıda vatandaşa ulaşan oğretmenler, buyuk bir hassasiyetle gorevlerini yurutuyor.
İl Milli Eğitim Muduru Yasin Tepe, AA muhabirine, salgının başlangıcından itibaren veli ve oğrencilere Kovid-19'a karşı bilgilendirme ve eğitim calışmaları yaptıklarını soyledi.
Belirli zaman ve aralıklarla bu faaliyetlerin yapıldığını ifade eden Tepe, "Salgın hem dunyada hem Turkiye'de hem de ilimizde artış eğilimindedir. Bu salgınla mucadele etmenin onemli boyutunun eğitimle olacağını duşunuyoruz." dedi.
Eğitimin onemli aktoru oğretmenlerle veli ve vatandaşların coğunluğuna ulaşmaya calıştıklarını dile getiren Tepe, şunları kaydetti:
"Kentte 32 bin oğretmenimiz ve 600 bin civarında velimiz var. Bu sayıları goz onune aldığımızda 600 bin de oğrenci demek ve 1 milyon 200 bin civarında vatandaşa erişilmiş oluyor. Diğer aile fertlerini de duşunurseniz, salgın eğitimleri ve toplantılarıyla daha cok kişiye ulaşıyoruz. Şehrimizde biz diğer kurumlarla beraber yapılan calışmalarla salgının kokten bitirilmesi icin calışıyoruz."
Veli ve oğretmenlerin iş birliğinde salgınla mucadelede onemli sonuclar alınabileceğine değinen Tepe, "Velilerimiz lutfen bize yardımcı olun ki uzaktan eğitimden yuz yuze eğitime gecelim. Bizler eğitimi inşallah cok daha verimli şekilde cocuklarımıza verelim." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fırat Ozdemir