Almanya'dan tatil icin 24 yıl once Turkiye'ye gelen Beate Gaschina, denizi, doğası, tarihi ve kulturel varlıkları nedeniyle "Buyusune kapıldım." diyerek yerleştiği Antalya'da yeni bir hayat kurdu.
Berlin'den 1996 yılında Turkiye'ye gelen 53 yaşındaki Beate Gaschina, Antalya'daki tatili sırasında kente hayran kaldı. Almanya'ya dondukten 2 yıl sonra cok sevdiği Antalya'ya geri gelen Gaschina bir daha ulkesine donmedi.

Antalya'ya yerleşme kararı alan Gaschina, 1998 yılında bir Turk iş adamı ile evlendi. Eşiyle birlikte Turkiye'nin ilk kovboy kasabası olarak bilinen Manavgat'ın Aksas Mahallesi'ndeki "West Virginia City"i kuran Gaschina, alternatif turizm imkanları uzerine kafa yordu.
Doğa yuruyuşleri icin turlar duzenleyen, tarih ve kultur gezileri organize eden Gaschina, alternatif turizm uygulamalarındaki başarısı ve Turk turizmine katkılarıyla kısa surede sevilen gonullu bir turizm elcisine donuştu.
Turkceyi cok iyi derecede konuşan, cevresinde cok sevilen Gaschina, benimsediği Turk kulturu ile Anadolu insanından da ayırt edilmiyor.
Atıl konağı turizme kazandırıyor
Son olarak Akseki ilcesinde atıl haldeki Ali Paşa konağını satın alarak turizme kazandırmaya hazırlanan Gaschina, Toros Dağlarının eteğinde, 1100 metre yukseklikte misafirlerini ağırlamayı bekliyor.
Tatil icin geldiği Turkiye'de yeni bir hayat kuran Beate Gaschina, AA muhabirine, Antalya'ya "aşık" olduğunu soyledi.
Turizm faaliyetlerini ceşitlendirmek icin kafa yorduğunu dile getiren Gaschina, "Turkiye'nin ilk kovboy kasabasını Manavgat Aksas koyunde kurduk. İsmi 'West Virginia City.' Şimdi de turistleri Toroslar'ın doğal guzelliği ile buluşturmak istedim. Akseki'de atıl bekleyen Ali Paşa Konağı'nı doğayla ic ice butik bir otele donuşturduk. Ormana Eynif Yaylası'ndaki yılkı atlarını gormek ve doğa yuruyuşleri 10 yıldır turlar duzenliyorum. Binicilik turlarını daha da konforlu ve guvenli hale getirmek icin kurduğumuz konaklama tesisinde at ciftliği de kuruyoruz." ifadesini kullandı.
"Bu guzellikleri herkesin gormesini istiyorum"
Şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler icin ceşitli alternatif deneyimler planladıklarını aktaran Gaschina, uluslararası capta okul ve spor kampları yapmak icin de calışmalarının olduğunu anlattı.
"Ben bir Alman vatandaşı olarak Turkiye'nin doğal guzelliklerini, tarihini ve kulturunu gormeye davet ediyorum." diyen Gaschina, şoyle konuştu:
"Avrupalı konuklarımı Antalya'nın doğal guzellikleriyle buluşturmak istiyorum. Denizi, doğası, tarihi ve kulturel varlıklarıyla insanı cezbeden bir kentte yaşıyoruz. Buyusune kapıldığım bu kente yıllar once yerleştim. Şimdi Akseki'de yaşıyorum. Bu bolgeye aşık oldum. Buranın tarihini okuyordum. Buranın kendisine ozgu 'duğmeli ev' tekniğiyle inşa edilen evlerini gordum. Eski ipek yollarını gordum. Bitkilerini, doğallığını ve daha cok şeyi gordum. Herkesin de bu guzellikleri gormesini istiyorum."
Spor ve eğitim kampları icin calışıyor
Girişimciliği ve yatırımları ile takdir toplayan Beate Gaschina, Toros Dağları'nın eşsiz guzellikleri icinde spor ve eğitim kampları organize etmeyi de hedefliyor. Bu duşuncesini hayata gecirmek isteyen Gaschina'ya dostları da destek veriyor.
Manavgat'ta muduru olduğu ozel okulda yabancı dil oğretmenliği yapan Ali İbrahim Oz, Beate Gaschina'nın at ve doğa sevgisi ile tanındığını dile getirdi.
Gaschina'yı yakından tanıdığını ve artık Antalyalı olarak gorduklerini ifade eden Oz, "Kızı evlendi ve artık torunları da var. Gaschina'yı uzun yıllardır tanıyorum. Birlikte projeler planlıyoruz. Muthiş girişimci bir kadın. Birlikte, Turk ve yabancı oğrenciler icin doğayla butunleşen guzel ortamda kamp organize etmeyi duşunuyoruz." dedi.
Almanya'nın Munih kentinde yaşayan dunya şampiyonu eski boksor Levent Cukur da Beate Gaschina'nın cok sevdiği bir arkadaşı olduğunu dile getirdi.
Kendisi gibi boks sporuyla uğraşan oğlu Emre Cukur'un da antrenoru olduğunu hatırlatan Cukur, "Oğlum Emre ve Alman boksor Mario Daser'in de aralarında bulunduğu 10 kişilik kadro ile ocak ayı gibi Turkiye'ye gelip kamp yapmayı duşunuyoruz. Bu kampımızı Gaschina'nın davetiyle doğallığı, yuksekliği ve temiz havasıyla Akseki'de organize edeceğiz." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Hatipoğlu