Zonguldak'ta yeni tip koronavirusu (Kovid-19) 14 gunluk tedavi surecinin ardından yenen gazeteci Mustafa Ozdemir, yaşadıklarını anlattı.
Kentte gunluk yayımlanan gazetede calışan 45 yaşındaki Ozdemir'in sırt ağrısı, halsizlik, nefes darlığı ve oksuruk şikayetleriyle gittiği hastanede Kovid-19 test sonucu pozitif cıktı. Hastanede 2, evde 13 gun tedavi goren Ozdemir, iyileşerek işinin başına dondu.

"Bu hastalığın adresi yok"
Hastalıkla mucadele surecinde yaşadıklarını AA muhabiriyle paylaşan Ozdemir, gazeteci olarak toplumun icinde bulunduğunu, hastalığı nereden kaptığını bilmediğini aktardı.
Ozdemir, Kovid-19'la ilgili yaptıkları haberlerle vatandaşlarda farkındalık oluşturmaya calıştıklarını belirterek, "Bu hastalığın adresi yok. Herkesin her zamankinden cok daha fazla hijyene onem vermesi gerekiyor. Tuttuğumuz bir kapı kolundan veya bir arkadaşımızdan veya eşinizden virusu kapabilirsiniz. Ben şunu gordum; hastalığa yakalanmadan onceki Kovid-19'a bakış acımla hastalığa yakalandıktan sonraki bakış acım cok değişti. İnsan maalesef yaşamadan hicbir şeyi anlamıyor." diye konuştu.
Surecin sırt ağrısıyla başladığını vurgulayan Ozdemir, şoyle devam etti:
"Butun belirtileri hissettikten sonra hastaneye gidip test yaptırdım. Test sonucunda Kovid-19'a yakalandığımı oğrendim. Eşim de benim yuzumden bu hastalığa yakalandı. Bir odada 14 gun kaldığınızı duşunun, resmen cezaevinde gibisiniz. Yapacak bir şey yok, artık hicbir şeyi duşunmuyorsunuz ve sadece hastalıkla baş başasınız. O surecte, gecmişte haber yaptığım hastaların durumları aklıma geldi. İnsan korkuyor, insan yaşamayınca anlamıyor. Şunu gordum; hicbirimiz sahip olduklarımızın kıymetini bilmiyoruz, başta sağlığımız. İnsan bunu bu surecte anlıyor."
Ozdemir, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymanın onemine işaret ederek, şunları soyledi:
"İnsan bunu yaşamayınca anlamıyor ve cok uzak geliyor. Cin'in Vuhan kentinde Kovid-19 salgını ortaya cıktığında sadece bir korku filminin ilk bolumunu izliyorduk. Bu korku filminin diğer bolumlerine biz de dahil olduk ve sureci yaşıyoruz. Bu işin adresi yok, kime ne zaman ve nerede geleceği belli olmuyor. Herkese cok dikkatli olmaları gerektiğini soyluyorum. Hijyene, maskeye ve sosyal mesafeye cok dikkat etmeleri gerektiğini soyluyorum. En ufak rehavet olume kadar goturebiliyor."
Salgında yaşamını yitirenlerin uzuntusunu yaşadıklarını anlatan Ozdemir, "Cok yakınlarımızı kaybettik. Biz kimseyi kaybetmek istemiyoruz. Onun icin herkesin ozen gostermesi gerekiyor." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ferdi Akıllı