ANTALYA'da, koronavirus teşhisiyle hastaneye yatırılan kayınvalidesi Iraz M.'yi (83), kendisine virus bulaştırmasından korktuğu icin yastıkla iki kez boğmaya calıştığı iddiasıyla tutuklanan Hasan B. (51), ilk duruşmada tahliye edildi.
Olay, 16 Eylul gunu saat 21.00 sıralarında, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pandemi 4 bolumunde meydana geldi. Ciftcilikle uğraşan yuzde 55 gorme engelli Hasan B., 15 yıldır baktığı kayınvalidesi Iraz M.'yi kızının evine gonderdi. Yaklaşık bir ay sonra, 13 Eylul'de Iraz M., uzerine sıcak su dokulunce hastaneye kaldırıldı. Kayınvalidesinin durumunu oğrenmek icin hastaneye giden Hasan B., pandemi bolumune kaldırılan Iraz M.'nin yanında refakatcı olarak kalmaya başladı. 16 Eylul gunu Sağlık Bakanlığı'nın kendilerini araması ile kayınvalidesinin koronavirus olduğunu oğrenen Hasan B., 'Kaynanam surekli oksuruyor. Virusu bana da bulaştırmasından korkuyorum' diyerek, yanında kalmak istemedi.

GUVENLİK GOREVLİSİ LADIRefakat edecek başka kimse olmadığı icin Iraz M.'nin yanında kalmaya devam eden Hasan B., iddiaya gore onu yastıkla boğmaya calıştı. Durumu goren doktor, Hasan B.'yi odadan uzaklaştırıp, durumu hastane guvenliğine bildirdi. Hasan B., guvenlik gorevlisi gelmeden yeniden odaya girip, kayınvalidesinin yuzune carşaf ortup, ağız-burun kısmına da yastık kapatarak beklemeye başladı. Bu sırada gelen guvenlik gorevlisi, odada bu şekilde bekleyen Hasan B.'nin fotoğrafını cekti. Daha sonra hastaneden ayrılan Hasan B., bir gun sonra evinde yakalanarak gozaltına alındı. Hasan B., sevk edildiği adliyede cıkarıldığı nobetci hakimlikce tutuklandı. Hasan B. hakkında Bbeden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten oldurmeye teşebbus' suclamasıyla iddianame hazırlandı. Hastanede Covid-19 tedavisi goren Iraz M. ise bir sure sonra yaşamını yitirdi.20 YIL HAPSİ İSTENDİ20 yıla kadar hapsi istenen Hasan B., Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına cıktı. Hasan B. duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılırken, sanığın yakınları ve o gun olaya mudahale eden hastane personeli ile avukatı salonda hazır bulundu.'OKSURUĞU YAYILMASIN DİYE CARŞAFI YUZUNE KAPATTIM'Savunmasında kayınvalidesine 15 yıldır kendisinin baktığını, onu oldurmek gibi bir niyeti olamayacağını belirten Hasan B., "Kayınvalideme hastanede bakacak olmayınca yanında ben kaldım. Kayınvalidemin korona olup olmadığını bilmiyordum. Hastanede kayınvalidemin başında beklerken kızım beni telefonla aradı ve anneannesinin koronavirus testinin pozitif cıktığını soyledi. Ben de hemşire ve doktora sordum. Onlar da 'pozitif' dedi. Cok korktum. Kayınvalidemden cekindim. Cunku cok kuvvetli oksuruyordu. Etrafa oksuruğu yayılmasın diye carşafı yuzune kapattım. Yastığı ağzına veya yuzune denk gelecek, nefes alışına engel olacak şekilde koymadım. Yastığı baş ucuna koydum ki, oksururken carşaf uzerinden kaymasın istedim" dedi.Hasan B.'nin eşi ve yakınları ise sanıktan şikayetci olmadıklarını soyledi. Duruşmada tanık olarak dinlenen doktor M.S. ise odaya girdiğinde hastanın başının carşafla ortulu olduğunu, burun ve ağız kısmını kapatacak şekilde uzerinde yastık olduğunu soyledi. Yastığın hastanın başının altında olması gerektiğine vurgu yapan doktor M.S., konuşmasını şoyle surdurdu: "Yatak 45 derecelik acıyla duruyordu. Hastanın başındaki yastığı ve yuzundeki carşafı kaldırdıktan sonra odadan cıktım ve durumu hemşireye anlattım. Sonrasında guvenlik ve polise haber verildi. Ben odadan cıktıktan sonra sanık yeniden odaya girmiş. Guvenlik gorevlisi odaya girdiğinde hastanın yuzunun carşafla ortulu, başında yastık gorunce fotoğrafını cekmiş. Ben 10 aydır orada calışıyorum ve daha once boyle bir durumla karşılaşmadım" ifadelerini kullandı.Fotoğrafı ceken ve duruşmada tanık olarak dinlenen guvenlik gorevlisi M.K. de carşafın hastanın yuzunu kapatacak şekilde durduğunu, ancak aradan zaman gectiği icin yastığın hastanın ağzını ve yuzunu kapatacak pozisyonda olup olmadığını hatırlamadığını ifade etti.Sanık avukatı Burak Soybir ise muteveffanın olum belgesinde 'olum nedeni' olarak bulaşıcı hastalık belirtildiğine dikkat cekerek, "Muvekkilim kendini korumak kastıyla hareket etmiştir. Uzerine orttuğu carşaf kaymasın diye yastığı hastanın baş kısmına koymuştur. Ayrıca muvekkilimin boyle bir niyeti olsaydı, oksijene mudahale ederdi. Tahliyesini talep ediyorum" dedi.Diğer tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verip, yurt dışına cıkma tedbiri uygulayarak tahliye etti.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN