KOCAELİ'nin Başiskele ilcesinde yaşayan Abauljout ciftinin, SMA hastası oğulları Hamza'nın ABD'de uygulanan gen tedavisi olabilmesi icin gerekli 2.1 milyon euro icin başlattıkları kampanyada, paranın ancak yarısı toplandı. Anne Şeyma Abauljout, 2 yaşına kadar tedavi olması gereken oğlu icin 54 gunleri kaldığını belirterek, "Bize destek verebilecek gonlu guzel insanlara artık daha cok ihtiyacımız var" dedi.
Suudi Arabistan vatandaşı Raif Abauljout ile Turk eşi Şeyma Abauljout'un SMA hastası oğulları Hamza'nın ABD'de uygulanan gen tedavisi icin başlatılan yardım kampanyası suruyor. Kampanyaya destek olunması icin ilcedeki bilboardlara ilanlar verildi. Ancak tedavi icin gereken 2.1 milyon euronun ancak yarısı toplandı.
'54 GUNDE BU RAKAMI TAMAMLAMAMIZ GEREKİYOR' Sonuc alınabilmesi icin Hamza'nın 2 yaşına gelmeden tedavi olması gerekiyor. Oğulları icin sadece 54 gunleri kaldığını soyleyen anne Şeyma Abauljout, "Hamza icin biz yaklaşık 6,5 aydır bir kampanya yonetmeye calışıyoruz. Bizler icin cok yorucu oldu. Bir yandan evladımla ilgilenmek zorundayım. Yine bir yandan onun icin mucadele etmek zorundayım. Bizim icin cok yoğun gecen bir surec oldu. Sesimizi cok fazla duyuramadık. Son zamanlarda sesimiz biraz daha gur cıkmaya başladı. Sadece 54 gunumuz kaldı. 54 gunde bizim bu rakamı tamamlamamız gerekiyor. Hamza'nın tedavi olabilmesi icin cok az bir zamanımız kaldı. Daha cok insana ihtiyacımız var. Bize destek verebilecek gonlu guzel insanlara artık daha cok ihtiyacımız var" dedi. 'HAMZA'NIN HAYATI BU 1 SAATE BAĞLI' Hamza'ya uygulanacak tedavinin aynı zamanda dunyanın en pahalı ilacı olduğunu belirten anne Şeyma Abauljout, "Hamza'nın tedavisi Amerika'da olacak. 8 yıllık bir calışma ile bulunan bir tedavi. SMA gen terapisi. Dunyanın en pahalı ilacı. Fiyatı 2.1 milyon euro. Sadece 1 saatlik, damar yoluyla uygulanacak bir tedavi ve Hamza'nın hayatı bu 1 saate bağlı. Hayatı 1 saatte tamamen değişecek. Cok kolay ve tek dozda uygulanan tedavi. Sadece 1 kez, damar yoluyla bu tedaviyi alacak. 54 gunumuz kaldı. Artık zamanla yarışıyoruz. Benim bir anne olarak, artık sesim soluğum kesildi. Herkesin yanımda olmasını istiyorum. Herkesin bana maddi, manevi destek vermesini istiyorum. Benim buna cok ihtiyacım var. Evladımın kurtulabilmesi icin bu insanlara cok ihtiyacım var" diye konuştu. 'EN BUYUK HAYALİM, OĞLUMLA AYNI SOFRADA YEMEK YİYEBİLMEK' Şeyma Abauljout, şoyle konuştu: "En buyuk hayalim, onunla oturup aynı sofrada yemek yiyebilmek. Lutfen bir annenin acılarını herkes duysun. Bir annenin isteyebileceği belki de en basit şey, benim icin bir mucize. Lutfen bizi hayallerimize kavuştursunlar. Hamza nefes alabilsin, bir yudum suyu icebilsin. Şu anda bir yudum su bile icemiyor. Buyudukce bazı şeylerin farkına varıyor. Bazen cocukların elinde cikolata goruyor ve onu istiyor. Ben ona bunu veremiyorum. Bir anne icin cok ağır bir duygu. Hamza da su icebilsin. Hamza da yaşıtları gibi cikolata yiyebilsin diye bizim insanlara cok ihtiyacımız var."