Super Lig tarihinin 5. şampiyonu olan ancak bugun TFF 1. Lig'de mucadele veren Bursaspor, gencleriyle tarih yazıyor. Ziraat Turkiye Kupası 5. tur macında Goztepe deplasmanında 5-4 kazanan yeşil-beyazlılar, unutulmaz bir mucadele ortaya koydu.
2018-19 sezonu sonunda lig tarihinde ilk kez bir şampiyon kulup TFF 1. Lig'e duşerken, Bursaspor ozellikle gecen sezon play-off yarı finalinde Adana Demirspor'a elenince işler krize girdi. Başkan Erkan Kamat'ın goreve geldiği Timsah'ta transfer ve kadro kurma zorlukları baş gosterdi.
Ancak burada Turkiye'nin en onemli altyapı merkezlerinden Vakıfkoy devreye girdi. Gecen sezon başlayan genclik devrimi, bu sezon Goztepe karşılaşmasında adeta zirve yaptı. Yıllardır kulubun sloganı haline gelen '2. şampiyonlar Vakıfkoy'den cıkacak' mottosu bu sezon hayat buluyor.
[h=3]YAŞ ORTALAMASI 22.5[/h]Bursaspor tarihinin onemli isimlerinden Teknik Direktor Mustafa Er yonetiminde Avrupa'nın da dikkatini ceken yeni 'Okan Yılmaz' Ali Akman, Goztepe ve Samsunspor'a son 4 gunde 6 gol atan Batuhan Kor, hızıyla un kazanan Ataturk Stadı'ndaki top toplayıcı cocuk Cağatay Yılmaz, eski yıldız Belluschi'ye benzetilen Emirhan Aydoğan, teknik kapasitesiyle beğeni toplayan Burak Kapacak, yeni 'Zeki Celik' İsmail Cokcalış, futboluyla Batalla'yı andıran Vefa Temel ve 'Neuer' benzetmeleri yapılan başarılı kaleci Ataberk Dadakdeniz şu anda takımın iskeletini oluşturuyor.
Ozer Hurmacı, Cuneyt Koz, Recep Aydın ve Aykut Akgun gibi tecrubeli isimlerin dışında tum futbolcular Vakıfkoy urunu ve takımın yaş ortalaması sadece 22.5 olarak dikkat cekiyor. İzmir'deki Goztepe zaferinde de Ozer ve Cuneyt dışındaki herkes altyapıdan yetişti.
[h=3]"TRANSFER TAHTASINI ACMAK ZARAR VERİR"[/h]Zor gunlerde Bursapor'da başkanlık gorevine talip olan ve Mesut Mestan yonetiminden devralan Erkan Kamat, bursa.com'a verdiği ozel roportajda transfer tahtasını acmayı duşunmediklerini soyledi. Genclere guvendiğini kaydeden Başkan Kamat, "Onceki yonetimlerin hatalarını yapmak istemiyorum. Tahtayı acıp 4-5 oyuncu alıp borcu daha da artırmak bu kulube zarar verir. Ayrıca takımdaki havayı da bozabiliriz. Ben mevcut kadroya karşı benim ve yonetim kurulumuzun uzerine duşeni yaparak hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Bu cocuklara biz gereken yoneticiliği yapalım onlar da bize gereken karşılığı vereceklerdir. Ben buna inanıyorum" dedi.

Teknik adamlığında da kulubun her kademesinde yer alan ve 2017-18 sezonunda takımın Super Lig'de kaldığı Trabzonspor deplasmanının onemli isimlerinden olan Er, şimdi genclerle yeni bir donem yaşıyor.
Goztepe zaferinde ve genel anlamda her zaman Bursaspor'un buyukluğune vurgu yaparak, 'Yuzunu armaya don' cağrısı yapan 40 yaşındaki calıştırıcı, "Geldiğimiz nokta cok değerli. Genc oyuncularımızla beraber takım haline geldik. Bizim en buyuk silahımız bu... Batuhan Kor gelişmeye acık oyuncu. Bir macta 4 gol atabilmek muazzam. Onun gibi bircok oyuncumuz var, daha iyi olacaklar" yorumunu yaptı.
[h=3]BATUHAN: HER ŞEYİMİ VERMEK İSTİYORUM[/h]Ziraat Turkiye Kupası 5. Turu'nda Bursaspor, İzmir'de Goztepe'yi uzatmalara giden karşılaşmada 5-4 yenerek adını bir ust tura yazdırırken, takımına 4 golle turu getiren Batuhan Kor performansıyla yıldızlaştı. DHA'ya konuşan genc forvet, "4 gol atacağımı hic hayal etmemiştim" dedi.
Bursaspor'u en iyi şekilde temsil etmek istediğini bildiren Batuhan, "Oncelikle Bursaspor formasıyla bu kulube her şeyimi vermek istiyorum. Daha sonra da milli takımda oynamak ve Avrupa'da kulubumu temsil etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
[h=3]BURAK YILMAZ DEĞİL CAĞATAY YILMAZ[/h]2003-04 sezonunda Bursa'da 1-1 biten Bursaspor-G.Saray macında top toplayıcılık yaparken Burak Yılmaz'dan tepki ceken ve topun oyuna gec girmesini sağlayan Cağatay Yılmaz, şimdi takımın as futbolcusu... O donem Batalla, Belluschi, Pinto, Enes Unal gibi yıldızları izleyen Cağatay, bu sezon ise 10 macta 2 gol 2 asistle oynuyor. Ozellikle son Goztepe zaferinde asistleri ve futboluyla alkışlanan 20 yaşındaki kanat oyuncusu buyuk beğeni topluyor.
(Milliyet)