Van Ticaret Borsası (VANTB) Yonetim Kurulu Başkanı Nayif Suer ve Ziraat Bankası Van Girişimci Şube Muduru Emre Ozturk arasında "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Protokolu" imzalandı.
Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Muduru Huseyin Aydın tarafından imzalanan 'Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolu' sonrasında Van Ticaret Borsası Yonetim Kurulu Başkanı Nayif Suer ve Ziraat Bankası Van Girişimci Şube Muduru Emre Ozturk arasında da imzalanan protokolle borsa uyeleri ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkanına kavuşacak. Protokol toreni sonrası acıklama yapan VANTB Başkanı Nayif Suer, "Projenin ana amacı, tedarikci ve alıcıların banka uzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak alım-satım işlemlerinin Ziraat Bankası garantorluğunde gercekleştirilmesi olup, boylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilmektedir. Soz konusu hizmet ile Ziraat Bankası'nın uye iş yeri ve kurumsal kart alt yapısı uzerinden ozel fiyatlama ve vade avantajı sunulacak, boylece alıcı ve satıcılar kendi nakit akışlarına uygun odeme takvimi oluşturulabileceklerdir. Uyelerimizin icerisinde bulunduğu bu zorlu sureci daha rahat atlatabilmeleri icin calışmalarımızı aralıksız surduruyoruz. Pandemi surecinden tum sektorler etkilendi. Bu proje ile nakit sıkıntısı ceken uyelerimizin finansman ihtiyacı karşılanacak, uretimde ve ticarette de devamlılık sağlamış olacak. Bankkart Başak uyelerimize bir nebze olsun nefes aldırılacaktır. Bu vesileyle başta Birlik Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak uzere, nezdinde projede emeği gecen herkese şahsım ve camiamız adına şukranlarımı sunuyorum" dedi. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı