Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Anadolu Ajansı (AA) tarafından duzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Başbakan Saner, oylama hakkında bilgi alarak AA foto muhabirlerinin yurt icinde ve dışında cektiği fotoğraflardan oluşan "yaşam", "spor" ve "haber" kategorilerden 3 fotoğraf secti.
Saner, "yaşam" kategorisinde Cem Genco'nun "Suriyeli Muhammed ailesine kavuştu", "spor" kategorisinde Sefa Karacan'ın "Buz Pateni zarafeti", haber kategorisinde de Arif Hudaverdi Yaman'ın "İşitme engelli hastayla iletişim" fotoğrafına oy verdi.
Saner, sporda hem aklın hem de fiziğin urunu olan ve insan figurlerinin hoş bir şekilde kullanıldığı buz pateninin kendisini hayat boyu etkilediğini, bu yuzden o fotoğrafa oy verdiğini soyledi.
Yeni tip koronavirusun (Kovid-19) bu yıl dunyayı kasıp kavurduğunu ve bu yuzden virus konulu bir fotoğraf sectiğini de kaydeden Saner, "Fotoğrafların temaları cok guzel, birini diğerinden ayırmak icin secmekte zorlanıyorsunuz. Ben secerken mesleğimin bana verdiği ilhamdan dolayı yıllık olayları değerlendirdiğimi soylemek istiyorum." dedi.