ADANA'da oğlunun 'pazara gidiyorum' diyerek kapıyı uzerine kilitlediği gorme engelli Pakize Kole (78), itfaiye ekiplerinin evin kapısını kırmasıyla kurtarıldı. Komşuları, yaşlı kadının cocuklarından şiddet gorduğunu one surdu. Kole ise cocuklarının kendisine kotu davranmadıklarını soyledi.
Olay, merkez Seyhan ilcesi Sumer Mahallesi'nde meydana geldi. Evde, gorme engelli Pakize Kole'nin yardım cağrılarını duyan komşuları, pencereden baktıklarında yaşlı kadını yere duşmuş halde gordu. Kapının kilitli olduğunu fark eden komşuların ihbarı uzerine adrese polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri kapıyı kırarak iceri girdi. Kole, sağlık gorevlilerinin yardımıyla tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra yatağına yatırıldı.

Pakize Kole'nin komşuları, yaşlı kadını cocuklarının surekli evde kilitli tuttuklarını iddia etti. Kole'nin komşularından Seyfi Mercan, "Cocukları surekli sozlu şiddet uyguluyor. Kadın her gun 'Beni kurtarın' diye ağlıyor. Bugun de sesini duyunca biz yardım ettik" diye konuştu.Pakize Kole ise cocuklarının kendisine kotu davranmadığını belirterek, "Oğlum, pazara gittiğini soyleyip, kapıyı da kilitleyip cıktı. Hemen geleceğini soyledi ama. Cocuklarım kapıyı kapatırlar, beni dışarı bırakmıyorlar. Beni dovmuyorlar" dedi.Sağlık ekipleri, uşuduğunu soyleyen Pakize Kole'nin uzerini ortup, bir sure sohbet ettikten sonra evden ayrıldı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Anıl ATAR