İzmirli Ahmet Gezer, 21 yıldır sinema ve cizgi roman karakterlerinin figurlerini topluyor. 600'un uzerinde figure toplam 600 bin liranın uzerinde para harcadığını belirten Gezer, aynı zamanda sosyal medya hesabında meraklılarına figurlerini tanıtıyor.
İzmir'de yaşayan 37 yaşındaki Ahmez Gezer'in cocukluk tutkusu 600'un uzerinde figurle somutlaştı. 21 yıldır sinema ve cizgi roman karakterlerinin figurlerini toplayan Gezer, bu uğurda 600 bin liranın uzerinde para harcadı. Batman, Superman, Spider-Man, Freddy Krueger, Beetlejuice, Back to the Future gibi kult film ve cizgi roman karakterlerinin figurlerini biriktiren Gezer, Figurcunun Seyir Defteri adıyla bir Youtube kanalı da actı. Gezer, burada meraklıları ile figur koleksiyonu hakkındaki tum detayları paylaşıyor.
"Benim icin tutunacak bir dal"
Ahmet Gezer, "Benimle aynı hobiye sahip insanlar kendilerine 'figur koleksiyoncusu' diyorlar. Pul biriktiren, kola şişesi biriktirenler gibi biz de koleksiyoncuyuz. Genellikle sinema ve cizgi roman karakterlerinin figurlerini topluyorum. Elimde ozellikle cocukluğumda izlediğim filmlerdeki karakterlerin figurleri var ancak daha cok Batman serisinin figurleri mevcut. Yaklaşık 600'un uzerinde figuru 1999 yılından beri topluyorum. Yoğun iş hayatında cocukluğuma donmek keyifli oluyor. Gecmişte yaşanılan guzel gunlere donebilme arzusu bircok koleksiyoncuda vardır. Her karakterin ayrı bir hatırası var. Orneğin Freddy Krueger figurune bakarken aklıma filmi ilk izlediğimde korkuyla babamın montuna sarılmam geliyor. Bu da benim icin tutunacak bir dal oluyor. Koleksiyoncular işin manevi tarafını onemser. Maddiyat kısmını kimse onemsemez. 1999 yılından bu yana 600 bin lira, belki daha fazla para harcamışımdır ama tum parayı bir anda vermediğim icin cok rahatsız edici bir rakam olarak gormuyorum" dedi.
"Depremde eve koşarak gittim"
Bazı parcaları bulamadığını, figurlerin yurt dışından gelmesi sebebiyle pahalıya satıldığını kaydeden Gezer, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde figurlerinin bircoğunun zarar gorduğunu soyledi. Gezer, "Deprem sırasında Halkapınar'daydım. Trenler o sırada durmuştu. Alsancak'taki evime koşarak nasıl geldiğimi bilmiyorum. Eve geldiğimde Batman'ın kafasının kırılıp yuvarlandığını gordum. Depremde cok buyuk acılar yaşandı. Belki bunu demem doğru değil ancak o an o durum beni cok uzdu. Bircok heykelim zarar gordu. Daha sonra olası bir depreme karşı sağlam kalan figurlerimi sabitledim" diye konuştu. - İZMİR