Bu lise uretimde 1,5 milyon maskeye ulaştı, bakanlık ozel teşekkur etti
Oğretmen ve oğrenciler sokağa cıkma kısıtlamasında bile maske uretiyor
SAMSUN - Samsun'un İlkadım ilcesinde bulunan Fatma Cavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi korona surecinde maske kesim makinesi ile seri uretim yaparak gunumuze kadar 1,5 milyon maske sayısına ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı liseye ozel teşekkur belgesi gonderdi.
Korona virus tedbirleri kapsamında tıbbi maskeler gunluk hayatın artık vazgecilmez bir urun haline geldi. Samsun'da bulunan Fatma Cavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Mart ayından gunumuze kadar sokağa cıkma kısıtlamasında bile fabrika gibi calışarak 1 bucuk milyona yakın maske uretti. Samsun'da hastanelerden, yerel yonetimlere, kamu kurum ve kuruluşlarından, ozel sektore kadar bir cok yerinde maske ihtiyacına karşılık veren lise, Milli Eğitim Bakanlığından ozel teşekkur belgesi aldı. Okulların kapalı olduğu bu gunlerde bazı gonullu oğrenciler ise okula gelerek maske uretimine devam ediyor.
"Sokağa cıkma kısıtlamasında dahi izin alarak calıştık"
Calışmalar hakkında bilgi veren Fatma Cavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muduru Sudiye Demircioğlu, "18 Mart'tan itibaren maske uretimi yaparak sağlık sektorune ve ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya calıştık. Bu konuda başlangıcta oldukca imkanlarımız sınırlıydı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle makinelerimizi belirli oranda yenileyerek teknik imkanlara sahip olduk. Arkadaşlarımız sokağa cıkma kısıtlamasında dahi izin alarak sabahın erken saatlerinden akşam gec saatlere kadar duzenli olarak maske urettiler. Oğrencilerimiz ve usta oğreticilerimizle calışmalarımızı yapıyoruz. Surecin başından bugune kadar yaptığımız maske sayısı 1 bucuk milyona yaklaştı. Milli Eğitim Bakanlığımıza oldukca yuklu miktarda maske gonderdik. Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ne ilk zamanlarda oldukca destek olduk. Sadece maske değil, tek kullanımlık onluklerde verdik. Ne ihtiyacları varsa o ihtiyacları burada urettik. Dışarıdan zaman zaman ozel siparişler alıyoruz. Onluk, maske ve bone şeklinde calışmalarımızda oluyor. Renkli kumaş maskelerden de yaptık. Bu calışmalarımızdan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı ilk gunden bugune kadar calışma yapan okullardan biri olarak bizi takdir etti. Bakanlık bu ekibe bir teşekkur belgesi gonderdi. Calışmalarımızın fark edildiğini gormek anlamında oldukca bizi motive eden durum oldu" dedi.