İZMİR 112 Filyasyon ekibinde gorevli Dr. Vehbi Gencosmanoğlu (53), yakalandığı koronavirusu yenip tekrar gorevini dondu. Yaşadığı sureci anlatıp vatandaşları da uyaran Dr. Gencosmanoğlu, "Kendimizi koruyacağız. Maskeyi ihmal etmeyeceğiz. Evimize de girdiğimizde evde de şikayet varsa maskemizi cıkartmayacağız" dedi.
Koronaviruse yonelik sağlık calışanları başta olmak uzere bircok meslek grubu yoğun mesai harcıyor. Koronaviruse karşı on saflarda mucadele eden sağlık personelinden evli ve 1 kız cocuğu babası Dr. Vehbi Gencosmanoğlu, koronaviruse yakalandı. Gorduğu tedavi sonrası tekrar işinin başına donen Gencosmanoğlu, pandemi surecindeki mucadelesine devam ediyor.
112 Acil Servis personeli olarak 25 yıldır gorev yaptığını belirten Dr. Vehbi Gencosmanoğlu, virusu birlikte calıştığı bir sağlık personelinden kaptığını belirterek, "Oksurme, koku alamama, şiddetli bulantı ve kusma gibi bulgular gorulmeye başladı. Hastaneye kaldırıldım. Ege Universitesi Hastanesi'nde 12 gunluk bir tedavi gordum. İyileşmemde, hastanedeki arkadaşlarımın yoğun caba ve mucadelesi ile ilaclı tedavinin faydası oldu. Ustune 10 gunluk bir istirahatin ardından tekrar gorevimin başına dondum" dedi.Covid- 19'un kendisi uzerinde gosterdiği belirtilere değinen Dr. Vehbi Gencosmanoğlu, "Kişiden kişiye değişiyor. Bende halsizlik, bulantı, kusma, nefes darlığı, nefesin yetmemesi on plandaydı. Buna yonelik sıkıntılar daha coktu" dedi.VATANDAŞI UYARDIPandemiye karşı dikkatli olunması uyarılarına rağmen toplumda bazı kişilerin duğun ve eğlence gibi ceşitli gerekcelerle toplu halde onlem almadan bir araya gelmesini değerlendiren Dr. Vehbi Gencosmanoğlu, bu gibi durumları gorunce kotu hissettiğini belirterek, "Ben 2 kişi calışırken bile virusu kontrol edemedim. Siz 40-50 kişi bir araya gelerek bu virusu kontrol altında tutamazsınız. Cok buyuk risk. Bizim ve toplum icin tehlikeli. İnsanımızın bu acıdan bilincli, bilgili olması lazım. Bu hastalığa karşı mucadele farkındalıklar uzerine yurutulmeli. Eğer bunun farkında olamazsak başarısız oluruz. Herkesin farkında ve bilincli olması bizi ciddi anlamda duze cıkarır" dedi.Vatandaşa cağrıda bulunan Dr. Vehbi Gencosmanoğlu, "Kendinizi koruyun. Maske ve el hijyeni kesinlikle cok onemli. Aynı zamanda diğer insanları da korumaya calışın. Bu koruma tamamen bilgi akışıyla ilgili olabilir. Sizin temas ettiğiniz, temaslı kişiler varsa lutfen diğer insanları durumdan haberdar edip onlemlerini almalarını sağlayın. Bilgi akışını duzenli sağlamak sağlarsak sıkıntı yaşarız. Kendimizi koruyacağız. Maskeyi ihmal etmeyeceğiz. Evimize de girdiğimizde evde de şikayet varsa maskemizi cıkartmayacağız" ifadelerini kullandı.