HAKKARİ'nin Yuksekova ilcesinde yılan istilası uzerine evlerini terk edip koydeki yakınlarının evinde kalan 6 kişilik Ataş ailesi, 4 ay sonra geri dondu. Ancak yılan korkusu devam eden aileye yakınları ve koylulerin desteğiyle yeni bir ev yapıldı. Yeni evlerinde rahat bir nefes alan aile, ilk kez huzurla uyuyabildiklerini soyledi.
İlceye 12 kilometre uzaklıktaki Bataklı koyunde, tek katlı toprak evde yaşayan 6 kişilik Ataş ailesi icin mayıs ayında havaların ısınmasıyla birlikte evlerinde gorulen yılanlar nedeniyle kabus dolu gunler başladı. Gecen yıl Multiple Skleroz (MS) hastalığına yakalanan, bu nedenle de yuruyemeyen Davut Ataş (39) ve ailesi, boyları 1 metreyi aşan yılanlar yuzunden 5 Mayıs'ta ise evlerini terk etmek zorunda kaldı ve koydeki ağabeyinin evine yerleşti.
Yaklaşık 1,5 ay once tekrar kendi evlerine donen ailenin sıkıntıları ise bitmedi. Yaşadıkları korku nedeniyle aile, evin giriş bolumu ve bir tarafı da camekanlı olan hole yerleşti. Bunun uzerine yakınları ve koyluler, Ateş ailesi icin yeni bir ev yapmaya karar verdi. Bir suredir inşaatı suren ev tamamlandı ve aile yeni evine yerleşti. Yaşadıkları korku ve sıkıntının ardından rahat bir nefes aldıklarını anlatan Davut Ateş, yakınlarına ve koy halkına teşekkur etti.Cocuklarının artık yılan korkusu olmadan evde uyuyabildiklerini anlatan Ateş, "Havalar soğumaya başlayınca yaz aylarında evimizi istila eden yılanların, tavana, hatta duvarların icine yuva yaptıklarını fark ettik. Biz de bu yuzen evimizi terk etmek zorunda kaldık. Hayırseverin vermiş olduğu yardımlarla evimizin yanında bulunan boş arsaya yeni bir ev yaptık ve yeni evimize taşındık. Buna en cok cocuklarım sevindi. İlk kez huzurla ve korkmadan uyuyabiliyoruz. Yardım eden herkese teşekkur ediyorum. Cocuklarımın psikolojileri bozulmuştu. Yeni eve taşındıktan sonra artık odaları gezip, banyo girebiliyorlar" dedi.Yeni eve taşındıkları icin cok mutlu olduğunu belirten 12 yaşındaki Hasan Yusuf Ataş ise, "Yeni evimizin bircok eksiği olmasına rağmen cok mutluyum. Yılanların sardığı eve girmekten orada uyumaktan cok korkuyordum. Korku icinde yaşıyorduk. Şimdi yeni evimizde korku yaşamadan derslerimi calışabiliyorum" diye konuştu.