HATAY'ın Arsuz ilcesinde iki kızıyla yaşadığı prefabrik evin catısı, fırtına nedeniyle uctuğu icin evsiz kalan Zuleyha Kara, yardım istedi.
İlceye bağlı Pirinclik Mahallesi'nde yıllar once eşi vefat eden Zuleyha Kara, iki kızıyla birlikte yaşam mucadelesi verirken, yakınları ve cevredeki komşularının da yardımıyla başlarını sokacakları bir prefabrik eve sahip oldu. Hafif ruzgarda her tarafının sallanan ve yağmurda damından su sızdırdığı belirtilen evin catısı, ailece kahvaltı yaparken cıkan fırtınada uctu. Catı ucunca Kara ve iki kızı, evsiz kaldı. Zuleyha Kara ve ailesi canlarının kurtulmasına sevindi ancak catı ucunca darmadağın olan prefabrik evdeki eşyalarının buyuk bolumu zarar gordu.

Panik atak rahatsızlığı bulunan buyuk kızının yaşanan fırtınadan cok etkilendiğini, psikolojik sorun yaşadığını aktaran caresiz anne Zuleyha Kara, kış ortasında evsiz kaldıklarını ve komşularına sığındıklarını soyledi. Kara, sabah kalktıklarında fırtınanın geldiğini ve neye uğradıklarını şaşırdıklarını belirterek, "Baktık mutfaktaki her şey inip inip kalkıyor. Dedim kızım daha once de boyle oluyordu, hayır anne dedi kızım. Bu daha oncekiler gibi değil, bu sefer daha fazla dedi. Odaya gectik ucumuz oturuyorduk, sanki duvar ustumuze geldi, neye uğradığımızı şaşırdık. Anne dedi kızım, kolumdan tutmasıyla beni dışarı cekti, canımızı kurtardık. Nutkum kurudu, bir şey diyemez oldum, kızlar toparladılar dışarı cıktık. Biz cıkmaya varmadan tavan iki palet uctu, dereye, bahceye" diye konuştu.KOMŞULARINDA KALIYORLARKalacak yerlerinin olmadığını, komşularda kaldıklarını aktaran Zuleyha Kara, "Kalan eşyalarımızı da yığdık bir kenara, ne yapacağımızı bilmiyoruz, perişan durumdayız. Kızım panik atak geciriyor durmadan. Ne yapacağımı şaşırdım. Eşyaların arasından eşyaları alırken, panik atak gecirdi akşama kadar. Halen kendine gelemedi" dedi.'EVSİZ KALDIK'Zuleyha Kara'nın kızı Tuba Kara ise catının ucmasıyla evden cıkmalarının bir olduğunu belirterek, "Şu anda komşularda kalıyoruz. Kalacak bir yerimiz yok. Bir anda oldu, tahmin edemedik. Hayırseverlerin yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Hatay Buyukşehir Belediye Başkanı Lutfu Savaş'ın, Valimiz Rahmi Doğan'ın buna sessiz kalmalarını istemiyoruz. Bize bir el atmalarını bekliyoruz. Evet evsiz kaldık, burası da yardımlar sayesinde yapılmıştı, o da yıkıldı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ufuk AKTUĞ