Sakarya Universitesi (SAU) Oğretim Uyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu acıklamalara tepkiler cığ gibi buyudu. SAU Rektoru Prof. Dr. Fatih Savaşan, acıklamaların kabul edilmesi ve hoş gorulmesinin hicbir şekilde mumkun olmadığını dile getirerek, soz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını soyledi.
Sakarya Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında universiteler icin "Neredeyse fuhuş evleri" sozlerine tepkiler cığ gibi buyudu. Sakarya Universitesi Rektoru Prof. Dr. Fatih Savaşan sosyal medya hesabından konu ile ilgili acıklamada bulundu. Rektor Savaşan, "Universitemiz Oğretim Uyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu acıklamaların kabul edilmesi ve hoş gorulmesi hicbir şekilde mumkun değildir. Soz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.
Ote yandan, AK Parti Secim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'da, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun universiteler icin "Neredeyse fuhuş evleri" sozlerine sosyal medya hesabından tepki gosterdi. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz yaptığı paylaşımda, "Sakarya Universitesi Oğretim Uyesi Ebubekir Sofuoğlu'nun, hem Sakarya'yı ve hem de Sakarya Universitesini zan altında bırakan "Fuhuş Evleri" soylemini tasvip etmemiz mumkun değildir. Derhal Sakarya'mızdan, Sakarya Universitemizden ve tum oğrenci kardeşlerimizden ozur dilemelidir. Sofuoğlu'nun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da soylemine alet etmesi ayrı bir talihsizliktir. Cumhurbaşkanımızın bahsedildiği şekliyle bir soylemi soz konusu değildir. Olmayan bir soylemi varmış gibi kendi soylemine dayanak yapmak cok buyuk bir sorumsuzluktur" ifadelerine yer verirken, sosyal medyadan da Sofuoğlu'nun soylemlerine tepkiler cığ gibi buyuyor. - SAKARYA