Ziraat Turkiye Kupası 5. turunda penaltı atışları sonucu TFF 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a elenen Trabzonspor'da, teknik direktor Abdullah Avcı, kadro muhendisliğiyle ilgili sorunlarının olduğunu soyledi.
Avcı, macın ardından duzenlenen basın toplantısında, iyi bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, "Oyuncu kalitesi yuksek bir takıma karşı oynadık. İlk yarının 35 dakikasını cope attık. Sonra doğru oyunla saha icinde biraz daha rakip kaleye gitmeye başladık. Onda da pasın kalitesi, şiddeti gibi detaylarda sorun yaşadık." dedi.

İkinci yarı itibarıyla zaman zaman gecişlerden verdikleri pozisyonlar sonrasında oyunun icinde devamlı olmaya calıştıklarını anlatan Avcı, şoyle devam etti:
"Son dakikada geri donuşle ilgili fırsat geldi ve bunu değerlendiremedik. Kadro muhendisliği ve sakatlıkların alternatifleriyle ilgili sorunlar var. Bugun itibarıyla forvetim ilk kez oynadı ve ilk 45 dakika sonunda tekrar sakatlandı. Bunun alternatifi altyapıdan cıkan bir oyuncumuzdu. Yani arada oyuncu kalitesi, kadro kalitesi ve muhendisliğiyle ilgili sıkıntılı durum var. Buna rağmen cocukların iyi niyetiyle oyun icerisinde yapmaya calıştıklarıyla kacırdıkları detaylar var. Bunu cok iyi değerlendirmek lazım. Cunku burası Trabzonspor, rekabet ortamı olmalı. Oyuncu kalitesinin daha yuksek rekabet ortamının daha fazla olması lazım. Onun icin devre arası veya sezon sonu bu yapılanmayı iyi değerlendirmek lazım."
Eksik oyunculara değinen Avcı, "Bugun Ekuban, Anthony oynamadı. Djaniny daha doğru durust forma giymedi. Afobe'nin de performansı inişli cıkışlı. Santrforsuz oynayınca ancak bu kadar olabiliyor. Onun icin doğru tespit ve onumuzdeki sezon icin doğru organizasyon ile yukarıya doğru daha doğru seyrederiz. Oyun ve oyun organizasyonuyla ilgili kalite noktasında sorun yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
Dumlupınar: "Oyuncularımı yurekten kutluyorum"
Adana Demirspor Teknik Direktoru Cuneyt Dumlupınar, hak ederek ust tura cıktıklarını belirterek, "Butun oyuncularımızla gurur duyuyorum. Bugun oyunda 8 kişi de kalsak fark etmeyecekti. Bu mucadeleyi oyuncularımız gosterdi." diye konuştu.
Trabzonspor'un buyuk camia olduğunu, kimseye ihtiyacının bulunmadığını ifade eden Dumlupınar, şunları kaydetti:
"90. dakikada cizgideki frikiği 5 metre icerden attılar golu yedik. Hatalar bizim hatamız. 90+5 gosterildi, 90+7'de penaltı verildi. 8 kişi oynasak bir şey fark etmezdi. İzzet 16 yaşında, oyuna aldık. Onun sayesinde faul oldu, burada golu bulduk. Yediğimiz kırmızı kart hicbir şekilde kabul edebileceğimiz kart değil. Daha sonra Mehmet Uslu'yu sol beke almam gerekiyordu. Daha 16 yaşındaki İzzet, 'ağabeylerim benden daha tecrubeli' diyerek formayı ona verme olgunluğunu gosterdi. Oyuncularımı yurekten kutluyorum. Tabii ki Turkiye Kupası cok onemli ama asıl hedefimiz, camiamızın da beklentisi Super Lig'e yukselmek. Bugun cok onemli rakibi eledik ama yarından itibaren pazartesi gunu oynayacağımız lig macına odaklanacağız."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selcuk Kılıc