TBMM'de 'namussuz' tartışması
ANKARA - TBMM'de 'namussuz' tartışması yaşandı.
TBMM Genel Kurulu'nda butce mesaisi devam ediyor. AK Parti İstanbul milletvekili Eyup Ozsoy, konuşmasında butceden bahsederek, "'Bu butce yerli ve milli değil' denildi, bu butcede yerli ve milli otomobilimiz var, İHA'larımız var, SİHA'larımız var. Ancak şerefli Turk ordusuna 'Satılmış' diyecek kadar alcak şahsiyetsizler bu butcenin icerisinde yok. Ayrıca ulkesini başka ulkelere şikayet edip yurt dışından mandacılık dilenen omurgasızlar da bu butcenin icerisinde yok. 'Bu butcede kadınlar yok' diyorlar, bu butcede elbette kadınlar var ancak bir kadın tacize ve tecavuze uğradığında sessiz kalan, ustunu ortmeye calışan, hatta 'Olabilir boyle şeyler' diyecek kadar ahlaksız zihniyetler de bu butcenin icerisinde yok" ifadelerini kullandı.
CHP Grup başkanvekili Ozgur Ozel, beir televizyon kanalında yapılan montajın kendisini ilgilendirmediğini kaydederek, "Bu kadar eğitimsizliğin, bu kadar sıkıntının, bu kadar kotu politikanın olduğu yerde CHP'de de olur, AKP'de de olur. Onemli olan hep birlikte mucadele etmektir ve biz bu konuda tavizsiziz. 'Herkesin oyle olması lazım' dediği konuşmanın ilk cumlesini alıp bir kadın milletvekiline 'Namussuzlar' dersen bu, yiğitliğe de sığmaz, ismini aldığın ilcenin yetiştirdiği bir evlada sığmaz" şeklinde konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Ozkan, Tank palet fabrikasının onurları ve gururları olduğunu soyleyerek, "Tank palet fabrikası milletin alın teridir. Oradan cıkan tankları gorduğunuzde İHA, SİHAlar gibi nasıl Azerbaycan'da gorev yapmışsa, oradan cıkan tanklarda Albayrağımız icin destanlar yazacak. Tank palet fabrikası icin soylenen yalanları kabul etmediğimiz gibi onların arkasına sığınarak silahlı kuvvetlere hakaretleri de kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.
AK Parti İstanbul milletvekili Ozsoy, şoyle konuştu:
"Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Bakanlarımız geliyor, 'sen oyle konuşamazsın, milletvekilleri konuşur' diyorsunuz. Biz cıkıyoruz, konuşuyoruz, 'oyle konuşamazsın' diyorsunuz. Siz her şeyi cıkıp soyleyeceksiniz, her turlu hakareti edeceksiniz, hicbir konuşmamda isim vermedim. Ben kimsenin ismini vermedim. Sayın Grup başkanvekili Ali Mahir beyin ismini verdi. Ben tecavuzu, tacize uğrayana sessiz kalana 'namussuz' dedim."
Beştaş, Ozsoy'un uyarılması gerektiğini duşunduğunu soyleyerek, oznesiz şekilde butce anlatması gerekirken ahlak dışı bir konuşma yaptığını iddia etti.
CHP Grup Başkanvekili Ozel, kendisinin daha once soylediği sozleri aktararak, "Bir muhataplık ilişkisi kuracaksın. 'Bu konuda bir soz soyleseydiniz' diyeceksin. CHP'ye ben temsil ediyorum, benim soylediğim cok net. 'Ordu satılmıştır' diyen alcakların butcesi değildir' diyeceksiniz. 'Ordu satılmıştır' dediğiniz arkadaşımız, bir cumle sonra 'tank paleti kastediyorum. Ordunun bir postalını satılmasını kabul etmem, değil Mehmetciğin'" diye konuştu.
TBMM Başkanvekili Sureyya Sadi Bilgic oturuma ara verdi. Aradan sonra TBMM Sureyya Sadi bilgic, AK Parti Eyup Ozsoy'a uyarı cezası verdi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET UMUR OZTURK