SUBU Sağlık Bilimleri Fakultesi tarafından pandemi surecinde toplumdaki dezavantajlı grupların yaşamlarını kolaylaştıracak projelerin sunulduğu 'Pandemide Engelli ve Yaşlılar İcin Neler Yaptık?' başlıklı bir panel duzenlendi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Universitesi (SUBU) Sağlık Bilimleri Fakultesi tarafından 'Pandemide Engelli ve Yaşlılar İcin Neler Yaptık?' isimli bir online panel duzenlendi. Panelde toplumda dezavantajlılar grubu olarak tanımlanan ozel gereksinime sahip engelli ve yaşlı bireylere yonelik olarak onların yaşamlarını kolaylaştıracak projeler sunuldu. Panele akademisyenler, sağlık calışanları, oğrenciler ve aileler katıldı. Acılış konuşmasını gercekleştiren SUBU Rektor Yardımcısı Prof. Dr. Naci Cağlar, universite olarak oncelikli amaclarının bilimsel bilgiyi uygulama ile birleştirmek olduğunu soylerken; panelde sunulacak projelerin uygulamaya donuşturulerek ozellikle pandemi surecinde dezavantajlı gruptaki bireylerin hayatlarını kolaylaştıracağına inandığını vurguladı.

Panelin moderatorluğunu yapan SUBU Sağlık Bilimleri Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Yurdanur Dikmen, "Toplumdaki ozel gereksinimli bireylerin ve onların bakımlarını sağlayanların sağlık hizmetlerine ulaşabilmeleri gerekiyor. Duzenlediğimiz panel, bunu sağlayacak ve soz konusu bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak calışmalar iceriyor. Ben bu calışmaların toplumda farkındalık yaratacağına; konu ile ilgilenen akademisyenlere, meslektaşlarımıza ve sağlık alanında eğitim goren oğrencilerimize yeni ufuklar acacağına yurekten inanıyorum" dedi.
Panelde ilk olarak SUBU Sağlık Bilimleri Fakultesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bolumu Başkanı Dr. Oğretim Uyesi Oğuzhan Bahadır Demir 'İnmeli Hastaların Gunluk Yaşam Aktivitelerinde ve Bilişsel Fonksiyonlarında Sanal Gerceklik ile Erişilebilirlik' adlı calışmasını sundu. Daha sonra SUBU Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yuksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bolumu Oğretim Gorevlisi Fatma Tanrıkulu 'Evde Yatağa Bağlı ve Engelli Hastalara Bakım Veren Bireylere Yonelik Hemşire Liderliğinde Web Tabanlı Aile Destek Programı'nı tanıttı. Son olarak ise SUBU Sağlık Bilimleri Fakultesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bolumu Oğretim Uyesi Dr. Gulşah Kınalı 'İnmeli Hastalarda Erişilebilir Ev Duzenlemelerinin İyileşme Surecine Etkisi' adlı calışmasını sundu. - SAKARYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı