Kahramanmaraş'ın Elbistan ilcesinde sahibi tarafından işkence edildiği iddia edilen eşek, İzmir'de bulunan bir ciftliğe goturulunceye kadar 10 yaşındaki kız cocuğuna emanet edildi.
İlceye bağlı Horhor Mahallesi Cevirme mezrasında sahibi B.U. tarafından sopayla dovulup uzerine coban kopekleri salınan eşekle ilgili sosyal medyada cıkan haberlerden etkilenen 10 yaşındaki Ecrin Guler, Elbistan Hayvanları Koruma Derneği (ELHAYKODER) gorevlileriyle irtibata gecerek İzmir'e gonderilinceye kadarki bakımını ustlenmek istedi.
Guler'in isteği dernek uyelerince uygun goruldu.
Belediye gorevlilerince bulunduğu yerden alınan eşek kucuk kıza teslim edildi.
Guler, AA muhabirine yaptığı acıklamada, eşeğe "Şanslı" ismini verdiğini ve bakımını şefkatle yapacağını belirtti.
Eşeği cok sevdiğini ve kendi elleriyle beslediğini ifade eden Guler, "Videoyu izleyince ağladım ve eşeği sahiplenmek istedim. Hayvanları koruma derneği yoneticilerine ulaştım. Eşeğin bakımını ustlenmek istediğimi soyledim. Onlar da sağ olsunlar kabul edip buraya getirdiler. Burada bakıyoruz, yemeğini, suyunu veriyorum, gezdiriyorum. Onu cok seviyorum, vermek istemiyorum. Goturecekleri icin cok uzuluyorum." diye konuştu.