KAYSERİ'de, işlediği 3 cinayeti itiraf eden ve hakkında 2 kez muebbet hapis cezası verilen Orhan Gokcek'e, 3'uncu ciyaneti icin cıktığı son davada verilen muebbet hapis cezası, soruşturma aşamasındaki itirafları nedeniyle 'iyi hal indirimi' yapılarak, 25 yıla duşuruldu.
Merkez Kocasinan ilcesi Uğurevler Mahallesi'nde oturan ve davranış bozukluğu tedavisi goren Orhan Gokcek, iddiaya gore; gecen yıl 10 Ocak'ta oğluyla arkadaşlık yapmasını istemeyen komşusu Zeliha U.'nun gece yarısı evine gidip, zile bastı. Paniğe kapılan kadının yardım istemesi uzerine elinde tufekle gelen komşusu Ufuk Akhan ile Gokcek arasında kavga cıktı. Gokcek, kavga sırasında Akhan'ı bıcaklayarak oldurdu. Gokcek, yapılan ihbar uzerine polis ekiplerince gozaltına alındı.

2 CİNAYETİ DAHA İTİRAF ETTİOrhan Gokcek, polisteki sorgusunda 2014 yılında aynı mahallede bıcaklanarak oldurulen kahvehane sahibi Huseyin Ekemen'i de kendisinin oldurduğunu itiraf etti. Gokcek, Huseyin Ekemen'i kendisine yan baktığı icin oldurduğunu soyledi. Cıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gonderilen Orhan Gokcek, 16 Şubat 2007'de Talas ilcesinde boğazından ve sırtından bıcaklanarak oldurulen Şahin Metiner'in de katil zanlısı olduğunu itiraf etti. Gokcek, Metiner'i kız kardeşi ile ilgili dedikodu cıkardığı gerekcesiyle oldurduğunu ileri surdu. Ufuk Akhan ve Şahin Metiner'i, 'kasten oldurme' sucundan 2 kez muebbet hapis cezasına carptırılan Orhan Gokcek, Huseyin Ekemen cinayeti ile ilgili davada son kez hakim karşısına cıktı. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davada cinayet şuphelisi Orhan Gokcek ile oldurulen Ekemen'in şikayetci ailesi hazır bulundu.'CİNAYETİ İŞLEDİĞİMDE DELİYDİM'Ekemen'in katil zanlısı olduğu iddialarını reddeden sanık Gokcek, "Ben yapmadım. Orhan Gazi derler bana. Şehzadeyim. Bilecik Soğut Sancaktarıyım. Sadece 1 kişiyi oldurdum. O da bana tufekle saldırdığı icin kendimi savunmak aracıyla oldurdum. Diğer kişileri ben oldurmedim. Korkak biri değilim. Bende 7'nci his var. Diğer tum hislerimi, duygularımı ve duşuncelerimi yok ediyor. 12 yıllık şizofreni hastasıyım. Yemin ederim ben oldurmedim. İlk sabıkamın olduğu zamanı bile hatırlamıyorum. Turkiye'nin en deli adamı benim. Bana deli raporu vermiyorlarsa bir sıkıntı vardır. Cinayeti işlediğimde deliydim. Sonradan tedavi gorup iyileştim. Sadece bir suc işledim" dedi.Mahkeme heyeti, sanık Orhan Gokcek'e, Huseyin Ekemen'i 'kasten oldurme' sucundan once muebbet hapis cezası verdi. Heyet, sanığın soruşturma aşamasında verdiği ifadedeki ikrarı nedeniyle 'iyi hal indirimi' uygulanmasına karar vererek, cezayı 25 yıla duşurdu. Mahkeme, sanık Gokcek'in, tutukluluk halinin devamına hukmetti.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Samed Aydın SUN