TCMB Başkanı Ağbal, enflasyonu duşurmekte kararlı olduklarını vurguladı. Ağbal, kurların yonunu belirlemek icin doviz alım satım işlemi yapılmayacağını belirtti.Turkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, fiyat istikrarı vurgusu yaptı. "2021 Yılında Para ve Kur Politikası" tanıtım toplantısında bir sunum yapan Ağbal, "Fiyat istikrarı, surdurulebilir buyume, istihdam ve toplumsal refahın on koşuludur" ifadelerini kullandı.
"Fiyat istikrarını sağlamak hepimizin ortak amacı olmalıdır" diyen Ağbal, "TCMB olarak biz bu amaca yurekten inanıyoruz ve enflasyonu duşurmekte kararlıyız" diye konuştu. Ağbal, "Hedeflerimize ulaşmak icin şartların gerekli kılması halinde politika duruşumuzu daha da sıkılaştıracağız" ifadelerini kullandı.
TCMB Başkanı, hukumetle birlikte belirlenen yuzde 5 enflasyon hedefine bağlı olduklarını belirterek, "2023 yılı itibarıyla butun merkez bankası araclarını kararlı bir şekilde kullanarak guclu bir politika koordinasyonu icinde bu hedefi yakalamak icin olağanustu bir caba sarf edeceklerini" soyledi.
Ağbal, TCMB'nin kurların duzeyini ya da yonunu belirleme amaclı doviz alım ya da satım işlemi yapmayacağını belirtti.
"Para politikası 2021 yılında sade ve anlaşılır bir cercevede oluşturulacak ve uygulanacaktır" diyen Ağbal "Dalgalı kur rejimi devam edecek, kurlar serbest piyasa koşullarında arz ve talep dengesine gore oluşacaktır. TCMB'nin nominal ya da reel bir kur hedefi bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.
DW/ SO, EC
(c)
Kaynak: Deutsche Welle