Siirt Universitesi (SİU) ile Turkiye Kooperatif ve Buro İşcileri Sendikası arasında Toplu İş Sozleşmesi imzalandı.
SİU Rektoru Prof. Dr. Nihat Şındak ile Turkiye Kooperatif ve Buro İşcileri Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Ozbek arasında senato salonunda imzalanan sozleşme ile universite personelinin ekonomik koşullarının iyileştirilmesi ongoruluyor.

Universitede işci pozisyonda gorev yapan personelin refah duzeyinin arttırılmasını amacladıklarını dile getiren Şındak, "Komisyon goruşmeleri neticesinde bizimle calışan 245 işcimizin haklarında universitemiz imkanları doğrultusunda iyileşme adımlarını attık. Yapmış olduğumuz toplu iş sozleşmenin iş yerinde verimli calışmayı arttırmasını temenni ediyor, universitemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Ozbek ise yapılan sozleşmeyle işverenin ve işcilerin hak ve menfaatlerini dengelemek taraflar arasında iyi niyet ve guveni tesis etmeyi amacladıklarını belirterek, "Doğabilecek ihtilafları uzlaşma yoluyla cozumleyeceğini umut ediyorum. Emeği gecenlere teşekkur ediyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Niyazi Deniz