Adana'da, Fetullahcı Teror Orgutunun (FETO) Turk Silahlı Kuvvetleri (TSK) icindeki mahrem yapılanmasına yonelik soruşturma kapsamında hakkında "mahrem imamlarca ankesorlu ve sabit hatlardan arandığı" ve operasyonel hat kullandığı iddiasıyla dava acılan eski hava kurmay albay sanığın yargılanmasına devam edildi.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince gorulen duruşmaya tutuksuz sanık H.Y. ile avukatı katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mutalaasını acıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın FETO'nun mahrem imamlarınca Adana'daki bufe, market, fatura odeme merkezi gibi yerlerde kurulu kontorlu hatlar ile kamuya acık alanlardaki sabit ve ankesorlu hatlardan farklı zamanda ardışık arandığının tespit edildiği, sanığın orgutun sivil imamlarıyla başkası adına kayıtlı operasyonel hat kullanmak suretiyle haberleştiği dikkate alınarak uzerine atılı "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan cezalandırılması yonunde goruş sundu.
Savunması alınan sanık H.Y. FETO/PDY uyesi olmadığını ve orgutsel bir konumunun bulunmadığını belirterek, "Suclamaları kabul etmiyorum. Benim FETO'nun mahrem yapılanmasıyla bir bağlantım yoktur. Mutalaaya karşı ayrıntılı savunma yapmak icin sure talep ediyorum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum." dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın mevcut halinin devamına karar vererek, esas hakkındaki mutalaaya karşı savunma hazırlanması icin duruşmayı erteledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkerim S. B. Topaloğlu