Ankara Buyukşehir Belediyesi EGO Genel Mudurluğu, 78. kuruluş yıl donumunu ceşitli etkinliklerle kutladı.
Calışanlar ve ziyarete gelen vatandaşlar Buyukşehir Belediyesi onunde 1987 model belediye otobusune binerek gecmişe nostaljik bir yolculuk yaptı. Buyukşehir Belediyesi Hizmet binasında gercekleştirilen 78. kuruluş yıl donumu etkinliğine pandemi nedeniyle EGO Genel Muduru Nihat Alkaş ile ust duzey burokratlar ve sınırlı sayıda calışan katıldı. Kent Orkestrası ile amator sokak sanatcılarının verdiği mini konser eşliğinde duzenlenen yıl donumu kutlamasında konuşan EGO Genel Muduru Nihat Alkaş, arac filosunu guclendirecek yeni otobuslerin alınmasıyla daha kaliteli hizmet vermeye başlayacaklarını belirterek, şunları soyledi:

"EGO Genel Mudurluğu 16 Aralık 1942 tarihinde kuruldu. EGO Genel Mudurluğu hem Ankara'mız icin hem de ulkemiz icin marka olmuş bir kuruluş. Orneğin Turkiye'deki ilk troleybus şebekesi ilk kez bizim tarihimizde yer alıyor. Yer altından giden hafif raylı sistemler olarak adlandırılan ANKARAY ve Turkiye'nin ilk metrosu da EGO Genel Mudurluğu tarafından gercekleştiriliyor. Kurum kulturunun ve hafızasının canlı tutulmasının onemli olduğunu duşunuyorum. EGO'nun iş yapabilme kapasitesini guclendirmeye, ayağa kaldırmaya calışıyoruz. Kısa bir sure once 282 otobus alımıyla ilgili kredinin nihai onayı yapıldı. İnşallah bu sene icinde de ihale sureclerimizi tamamlayarak otobus alımlarını son surecine taşıyacağız."
EGO Genel Mudurluğu'nde 40 yıldır calışan Planlama ve Uygulama Şube Muduru Mimar Hurriyet Hızır kurumun tarihcesi hakkında detaylı bilgi verirken, Ozgur Demirkol ise meslek hayatında yaşadığı deneyimleri şu sozlerle anlattı:
"2005 yılından itibaren EGO'da şofor olarak calışıyorum. Nostalji araclarımızın burada sergilendiğini gorunce eski anılarım canlandı gozumde. Cok anılarımız var bu otobuslerde. Zor gunlerimiz de oldu, yaşam enerjisi veren anılarımız da oldu. Elimizden geldiğince vatandaşlara hizmet etmeye calıştık."
Programda verdiği konserle katılanları gecmişe goturen muzisyen Ender Ersan da, "2 yıldır metrolarda sokak muzisyenliği yapıyorum. Yolculardan cok olumlu geri tepkiler alıyorum. İnsanlara moral olmaktan mutluluk duyuyorum. Bazen cok duygusal anlara tanıklık ettiğimiz oluyor. Metrolar bizim sanat yaptığımız bir mekan. Bu nedenle metrolar ve insanlar benim icin cok değerli. Buyukşehir Belediyesine bize muzik yapmak icin sağladığı imkanlardan dolayı da teşekkur ediyorum" dedi.
Ankara Universitesi İletişim Fakultesi (İLEF) Reklam Atolyesi'nin katkılarıyla gercekleştirilen etkinlik, ABB TV ve Buyukşehir Belediyesi sosyal medya hesapları uzerinden canlı olarak yayınlanırken, calışanlar ve ziyaretciler 17 Aralık'a kadar "EGO Hatırası" platformu onunde hatıra fotoğrafı da cektirebilecek. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı