Kentsel donuşumde yıkılan bina, icinde insanların olduğu binaya zarar verdi
Bina sakini vatandaş, "7 şiddetinde deprem gibi oldu"

25 yıllık binanı iş makinesi ile tek hamlede boyle yıktı
İSTANBUL - Beylikduzu'nde 25 yıllık 9 katlı siteler kentsel donuşum kapsamında ozel bir şirket tarafından yıkıldı. Binaların yıkımı sırasında yan tarafta bulunan başka bir sitedeki dairelerin camları kırıldı. O sırada evde bulunan vatandaşlar buyuk panik yaşadı. Ote yandan hasarlı binanın yıkılırken tek iş makinesi darbesi ile yerle bir olması da cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Yıkım esnasında evinde olan vatandaş, "7 şiddetinde deprem gibi oldu"dedi.
Olay, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgilere gore 25 yıla yakın omru bulunan 9 katlı sitenin kentsel donuşum cercevesinde yıkım işlemleri dun ve bugun yapılmaya devam edildi. Ozel bir firma tarafından yapılan yıkım esnasında yan tarafta bulunan ve icinde insanların yaşadığı sitenin dairelerine de taşlar sekti. Dairelerin camları kırılırken binanın bazı noktalarında da hasarlar oluştu. Olay yerine gelen belediye ekipleri konuyla ilgili calışmalarına başladı. Evinin camları kırılan site sakinlerinden Sebahattin İzgi, yıkımın kontrolsuz olduğunu ileri surerek, " Yan tarafta kentsel donuşumde bina yıkılıyordu. Kontrolsuz yıktılar. Deprem gibi sallandık evimiz bu hale geldi. Kendilerinden şikayetciyiz. İceri de bebek bile vardı birkac dakika once olsa bebek bile zarar gorecekti" dedi.
"7 şiddetinde deprem gibi oldu"
Yaşanan olay sırasında torunuyla evde olduğunu ve buyuk korku yaşadıklarını kaydeden Sabriye İzgi ise, " Kentsel donuşumden dolayı binayı yıkıyorlar dun yarısı kadarı yıkıldı. Akşam kızım da yazdı belediyeye durumu sabah belediye de gelip kontrol etti hatta. Bugun de ben ara ara izliyordum cunku taşlar geliyordu. Ben yarım saat oncesine kadar oturuyordum cocukla burada. Mutfağa gectim eşimde buradaydı. Birden bir gumburtu ile bina resmen sallandı yani. 7 şiddetinde deprem gibi oldu neredeyse. Cok şiddetli bir şekilde sallandı. Korktum tabii ki ilk once cocuğa koştum hemen" diye konuştu.
Bina tek vuruşta yerle bir oldu
Ote yandan kentsel donuşum kapsamında yıkımı yapılan binanın ekiplerin calışması anındaki goruntuleri de ortaya cıktı. Binanın yıkımı esnasında iş makinesi ile tek hamle ile binanın yerle bir olduğu goruldu. Yaşanan anlar cep telefonu ile kaydedilirken, binanın dayanıksız olduğu gozler onune serildi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT DELİCE