BEYLİKDUZU'nde bir inşaat firması tarafından yıkımı yapılan binanın bir kısmı kontrolsuz şekilde coktu. Cokme sebebiyle yan binanın camları kırıldı. Bina sakinleri onlem alınmamasına isyan etti.
Olay, saat 15.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Ataturk Bulvarı'nda meydana geldi. Bir inşaat firması tarafından yıkımı yapılan binanın bir kısmı şiddetli bir şekilde coktu. Cokme sebebiyle etrafa taş parcaları sacılırken, buyuk bir toz bulutu kaplandı. Yıkımı yapılan binanın yanında bulunan binanın camları da taş parcaları sebebiyle kırıldı. Binada yaşayanlar korku icerisinde kendilerini dışarıya attı. İhbar uzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri cokme alanında inceleme yaptı.Evde oturduğu sırada dairesinin camları kırılan Sabriye İzgi, "Surekli dikkatsiz bir şekilde calışıyorlar koruma yok. Bugun de direkleri kesip komple binayı cokturduler. Cok korktuk o anda cocuğu kucağıma aldım ne yaptığımı bilmiyordum" dedi. Dairesine taş parcaları isabet eden iş guvenliği uzmanı Merve Akgul, "Ben iş yerindeydim annem aradı beni ağlayarak evin camları indi diye. Un zaten yıkıma başladılar o halde bırakıldığını gorunce belediyeye de haber verdim. Ben de iş guvenliği uzmanıyım biliyorum boyle bırakılmaması gerektiğini. Annem arayınca geldim eve gittiğimde şoke oldum. Allah'tan kimse cam kenarında oturmuyordu kimse yaralanmadı" diye konuştu.Ote yandan, cokme sonrası etrafa sacılan toz bulutu vatandaş tarafından cep telefonuyla goruntulendi. Goruntulerde, caddeyi tamamen toz bulutu kapladığı goruluyor. Dun de aynı şekilde binanın bir kısmının hicbir guvenlik tedbiri alınmadan yıkıldığı oğrenildi.
- İstanbul