'CAN GUVENLİĞİM YOK, DEVLETİM BENİ KORUSUN'
A.H.Y.'nin 3 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildiği duruşma sonrası Fatma Y., adliye cıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sanığı 6 yıl once tanıdığını ve hayatına aldığını ifade eden Fatma Y., "İlerleyen surecte, gorunduğu gibi bir adam olmadığını anladım. Cok talepkardı. Sosyopat bir adam. Beni istemediğim şeyleri yapmaya mecbur bıraktı. Kendisi ile ilgili defalarca karakolda ifade verdim ve uzaklaştırma aldım. Beni ve ailemi tehdit ederek şikayetlerimi geri almak icin zor durumda bıraktı" dedi.
Bu kişi ile 6 yıldır uğraştığını, ancak son 3 yıldır cok daha fazla şiddet uygulamaya başladığını sozlerine ekleyen Fatma Y., "Fiziki ve psikolojik şiddeti arttı. Şu an ki erkek arkadaşımın aracına, kendi aracıyla geri geri giderek zarar verdi. Arabasına mermi koydu. Gecen 8 Kasım'da aracımı zihinsel engelli birine kundaklattı. Bu konuda mahkememiz devam ediyor. Sucunu kabul etti" diye konuştu.Bugun gorulen dava hakkında da Fatma Y., şunları soyledi: "2018 yılında yaşattığı olaylardan dolayı 3,5 yıl hapis cezası aldı. Aynı zamanda para cezası da verildi. Can guvenliğim yok. Devletimize, hakim ve savcılara guveniyorum. Devletimizin beni korumasını istiyorum. Cunku bu adam dışarıda. Bu kişi aynı zamanda Muğla'da vahşice oldurulen Pınar Gultekin'in olumunu meşru gosteren bir devlet memuru. Bu kişinin yakın zamanda nişanlandığını oğrendim. O kişi icin de endişe ediyorum. Neticede o da bir kadın."PINAR GULTEKİN HAKKINDA CİRKİN PAYLAŞIMA.H.Y., gecen temmuz ayında Muğla'da vahşice oldurulen Pınar Gultekin hakkında sosyal medya hesabından cirkin paylaşımlarda bulundu. A.H.Y.'nin kadın cinayetlerini masum gosteren ve destekleyen sosyal medya paylaşımı, tepkiyle karşılandı. Tepkiler uzerine memur olarak calıştığı Muratpaşa Belediyesi, A.H.Y. hakkında soruşturma actı. Soruşturma sonunda A.H.Y'ye kınama cezası verildiği oğrenildi.