Tepebaşı Belediyesi Kadın Uretici Urun Satış Noktası, kent halkının beğenisini toplamaya devam ederken Başkan Atac, "Tepebaşı Turkiye'nin en onemli uretim noktalarından biri. Yerelde uretilenleri, yerelde tuketmek ve sağlıklı, guvenilir gıdayı daha erişilebilir kılmak icin calışmalarımız surecek" dedi.
Tepebaşı Belediyesi'nin kadın ureticilerin emeklerini kazanca donuşturmeleri icin imkanlar sunmaya devam ediyor. Bu anlayış ile hizmete acılan ve Eskişehirlilerin ilgisi ile haftada 3 gun faaliyet gosteren Kadın Uretici Urun Satış Noktası da yerel urunleri kent halkı ile buluşturmaya devam ediyor.

"Gıda uretiminde onemli bir yerdeyiz"
Konu hakkında değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Atac, yerel uretimin desteklenmesinin onemine dikkat cekerek, "12-18 Aralık Yerli Malı Haftası'nın icindeyiz. Eskiden daha yoğun şekilde işlenen bu haftanın onemini cok iyi kavramamız gerektiğine inanıyorum. Tepebaşı bolgesinin gıda uretiminde onemli bir yerde olduğunu her fırsatta dile getiriyorum. 'Milli ekonominin temeli tarımdır' diyen Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'un yolunda, tarıma ve ureticiye destek olmaya gayret ediyoruz. Yerelde uretilenleri, yerelde tuketmek, Sağlıklı ve guvenilir gıdayı daha erişilebilir kılmak ve kadın ureticilerimizi desteklemek adına hayata gecirdiğimiz Kadın Uretici Urun Satış Noktası'na olan ilgi de gun gectikce buyuyor. Boylelikle yerel uretim ile birlikte kadın emeğini de kent olarak desteklemeyi başarmış oluyoruz. Ekonomik krizlere karşı yerel dayanışma ve korumacılığı sağlamak icin ve dayanışma ekonomisini geliştirerek kent halkının direncini yukseltilmek adına calışmalarımız devam edecek" sozlerini kullandı.
Kadın Uretici Urun Satış Noktası; hijyen, sosyal mesafe, maske kullanımı gibi koronavirus onlemleri eşliğinde hizmet veriyor. - ESKİŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı