MANİSA (İHA) – Manisa'nın Salihli ilcesinde doğan ve 14 yaşından bu yana İstanbul, Hindistan ve Amerika'da eğitim goren Melisa Tokmak'ın başarısı ornek oldu. Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan Stanford Universitesi'ni başarıyla bitiren Toprak, bir yazılım şirketinde yonetici olarak calışmalarını surdururken gelecekte kendi şirketini kurmayı hedefliyor.
Manisa'nın Salihli ilcesinde doğan Melisa Tokmak'ın başarı hikayesi sosyal medyada buyuk ilgi topladı. 14 yaşında ailesinden ayrılan ve İstanbul'da lise hayatını tamamlayan Tokmak once Hindistan'da ardından da Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan Stanford Universitesi'ne giderek eğitim aldı. Burada okulunu başarıyla tamamlayan Tokmak, ilk olarak sosyal medya devi Facebook'ta işe başladı. Ardından kendisini geliştirmek icin buradan ayrılan Tokmak, Silikon Vadisi'nde bulunan başka bir firmada yoneticilik yapmaya başladı. Manisa'nın Salihli ilcesinden Amerika'nın Kaliforniya eyaletine uzanan başarı oykusunu sosyal medyada yazan Tokmak'ın başarısı tum genclere ornek oldu.

Manisalı Melisa'nın Salihli ilcesinde yaşayan annesi Ayşegul Tokmak ve baba Sedat Tokmak, Salihli'den zirveye ulaşan kızlarının başarısı ile gurur duyduklarını soyledi. Ailesiyle goruntulu konuşan Melisa Tokmak, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. İnsanların hayatlarına yardımcı olacak şirket kurmayı hayal ettiğini belirten Tokmak, "Ben de inşallah burada, diğer yabancı girişimciler gibi insanların hayatına yardımcı olan bir şirket kurmak istiyorum ileride. Bunun yolu ise cok calışmaktan geciyor. Bircok insanın hayat hikayesi kolay olmuyor. Ben de biraz kendi hayat hikayemden bahsetmek istedim ki herkes istedikten sonra bir şeyler başarabileceğini anlasın. Ben aslında cok mutlu ve kolay bir cocukluk donemi gecirdim. Bence cocukluğunuzda en onemli şey sevgi" dedi.
İlk okul donemlerinde de surekli uretmek icin duşunduğunu belirten Tokmak, "Salihli uzum sektorunde oldukca ileride ve buyuk bir kent. Henuz ilk okuldayken uzumleri kurutmak icin bir proje yapmak istedim. Bu projede kullanacak olduğum motoru temin etmek icin buzdolabı tamircisine gitmiştik. Babamla gidip bir buzdolabı motoru almıştık. Bu projemde TUBİTAK'ta birinci olmuştu. Lise eğitimimde de yine TUBİTAK icin daha gelişmiş bir proje hazırlamıştım. Bu projede de optik fizik kullanarak sahte balların ayırt edilmesini amaclamıştım" dedi.
"İnsanların hayatına yardımcı olan bir şirket kurmak istiyorum"
Gelecekte insanlara faydalı olabilecek şirket kurmayı hedeflediğini belirten Tokmak, "Şu anda calıştığım şirkete de hayalime daha yakın olabilmek icin gecmiştim. Benim gibi cok calışan insanların yanında olmak yaptıkları işlerin etkisinin daha cok olduğu gostermek icin bu şirkete gectim. Girişimci insanlar, calışkan insanlar hep kendi şirketlerini kurup dunyanın cozulemeyen sorunlarını cozmek, insanların yaşamlarına yardımcı olmak istiyorlar. Biliyorsunuz burada bircok Turk girişimcimiz de var. Bircok girişimci insan hayatına yardımcı olmak icin caba sarf ediyor. Bende inşallah burada, diğer yabancı girişimciler gibi insanların hayatına yardımcı olan bir şirket kurmak istiyorum ileride. Bunun yolu ise cok calışmaktan geciyor" diye konuştu.
"Kızımla her zaman gurur duyduk"
Melisa Tokmak'ın Manisa'nın Salihli ilcesinde esnaf olan babası Sedat Tokmak "Melisa'nın başarıları ile gurur duyuyoruz. Cocukluğundan bu yaşına kadar bizi her zaman gururlandırdı. Bizim icin Salihli'de Altınordu İlkokulu'nda eğitim gorurken ne ise Melisa, şimdi de Dunya'nın buyuk şirketlerinde calışıyor. Melisa, bizim icin yine aynı Melisa."
"Anne ve babalar her zaman cocuklarının arkasında durmalı"
Kızına her zaman destek olduğunu belirten anne Ayşegul Tokmak "Ben bir anne olarak kızımla her zaman gurur duydum. Kızım kucukluğunden itibaren cok zekiydi. Acıkcası her zaman yanımda olsun diye bu kadar da zeki olmasını istemedim. Bu cok guzel, gurur ve onur verici bir şey ama, bir anne icin cocuğunun kucuk yaşlarından itibaren yanından ayrılması cok zor bir şey. 14 yaşından beri eğitimine dışarıda devam ediyordu. Melisa henuz 4. sınıfa bile giderken 'Anne cok istediğim 4-5 lise var. Ben bunlardan birisini kazanıp gideceğim. O gun geldiğinde benim icinde senin icinde zor olacak. İkimizde buna hazırlıklı olalım' demişti. O gun geldiğinde ikimizde buna hazırdık. 4. Sınıfta iken kızım bizi o gune hazırlamıştı. Onun en buyuk hedefi Stanford'du ve orayı kazandı. O her zaman ne yapması gerektiğini biliyordu. Biz sadece onun arkasında durduk. Bizde ona her zaman guvendik. Bence her anne ve baba ona guvenmeli ve onun arkasında durmalı" dedi. - MANİSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı