- HDP onundeki aileler, Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Şahin'i zılgıtlarla karşıladı
Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:
"Biz Diyarbakır'ın dağlarında annelerimizle beraber cicek toplamak istiyoruz"
"Tarih Diyarbakır annelerini yazacaktır"
DİYARBAKIR - Turkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde eylem yapan aileleri ziyaret etti. Zılgıtlarla karşılanan Şahin, "Biz Diyarbakır'ın dağlarında annelerimizle beraber cicek toplamak istiyoruz" dedi.
Diyarbakır Buyukşehir Belediyesi Sezai Karakoc Kultur ve Kongre Merkezinde TBB'nin "Pandemi sonrası bolgesel kalkınma" konulu toplantısı Guneydoğu Anadolu Bolgesi'nde yer alan belediye başkanları, kalkınma ajansı temsilcileri ve akademisyenlerin katılımlarıyla gercekleştirildi. Toplantı sonrası TBB Başkanı ve Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin HDP onunde 471 gundur evlat nobeti tutan aileleri unutmayarak ziyarette bulundu. Ailelerin zılgıtlarıyla karşılanan Şahin, yaptığı acılamada "Biz Diyarbakır'ın dağlarında annelerimizle beraber cicek toplamak istiyoruz. Bu mucadele başarıyla sonuclanacaktır, tarih Diyarbakır annelerini yazacaktır" diye konuştu.
"Gozyaşının rengi, dili yok"
TBB Başkanı ve Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dağdaki cocuklara seslenerek annelerinin yanına donmeleri cağısında bulundu. Başkan Şahin, "Buyuk bir umut var, buyuk bir heyecan, anne ve babaların butun gucunu yureğimde hissettim. Diyarbakır anneleri benim icin cok kıymetli, bende bir anneyim biz iki dakika icerisinde aynı dili konuşuyoruz. Yureğin dili aynı, anneleri ziyaret ettik, sohbet ettik. Cadıra girdiğim zaman buyuk bir umut, heyecan, azim ve kararlılık gordum. Diyarbakır anne ve babalarıyla yureğimiz aynı şekilde carpıyor, burası herhangi bir il değil, burası evliyalar şehridir. Biz artık anneler ağlamasın istiyoruz, gozyaşının rengi, dili yok. Dilimiz farklı olsa bile gonul dilimiz aynı. Bizim inancımıza gore cennet annelerin ayaklarının altındadır. Annelik sabır, fedakarlık, şefkat ve muhabbettir. Bizim icin en kıymetli şeyimiz evlatlarımızdır. Hepimizin kendi evlatlarına dair hayalleri, hedefleri ve umutları var. O yuzden evlatlarımıza seslenmek istiyoruz, buyun evlatlarımıza seslenerek anneleriniz, hepimiz sizi bekliyoruz. Bir an once memleketimize annemizin kucağına gelin. Onun sıcak yureğine bağrınızı koyduğunuzda butun dertler iyileşecek. Dertlerin dermanı bulunsun, ilac annenin goğsu, hicbir orgut bu guce dayanamayacak, karşısında duramayacak. Annenin gucu butun orgutlerin ustundedir, annelerle birlikte terorle mucadelede artık son noktaya gelmiştir. Ben Diyarbakır'a geldiğim zaman başka bir Diyarbakır gordum. Kalkınmasıyla beraber sokakları gezdiğimde huzur gordum. Allah'ın izniyle biz Diyarbakır'ın dağlarında annelerimizle beraber cicek toplamak istiyoruz. Bunu birlikte başaracağız, ben annelerin gucune guveniyorum, onların acısı ve sevinci bizimdir. Gelen her evlat bizim evladımız, evlatlarıma sesleniyorum, annelerin yureğindeki sıcaklığı hissedin ve gelin bağrına başınızı koyun. İnşallah bu mucadele başarıyla sonuclanacaktır, tarih Diyarbakır annelerini yazacaktır" şeklinde konuştu.