Romantik ve duygusal durumlar uzerine soylenmiş gece sozleri icerisinde coğu zaman gece kavramı yer almaktadır. Gece ile ilgili sozler iceriğinde sizler icin etkileyici, anlamlı, manalı gece sozleri sozleri bir araya getirdik. Guzel sozler 20200-2021 iceriği gibi gece sozlerini resimli ve resimsiz olarak okuyup sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
[h=3]GECE SOZLERİ 2021[/h]Geceye dedim ki uzan uzanabiIdiğin kadar, şimdi o doIunay uykudadır. Şems-i Tebrizi
Gece hırsızın, ışık gerceğin dostudur.EuripidesGece, budaIaIıkIarı ortmekten hoşIanır. HaIdun TanerGece ilerledikce mum kucuIur.LitaipoUmudunda kuşIuğu buyutenIerin en iyi biIdikIeri, asIında gecedir.SofokIesGece ne kadar karanIıksa, yıIdızIar o kadar parIaktır.PetofiGecenin binlerce gozu vardır insanustunde, yalnızlığını, kederini hatırlatan.
Gunduzleri kovduğum hatıran, geceden gelir başucuma. Komur gozlu sevdiğim, gozlerin gecelerden kara. Gece yalnızlığın uzerine dokulen asfalttır." Kim demiş ki geceler uyumak icin?" (Marilyn Monroe) Ay ancak geceleyin cilvelenir." (Baki Apaydın) Bir anlık iyi duşunce, bir gece sabaha kadar yapılan ibadetten hayırlıdır." (Hadis-i Şerif) Her gecenin bir gunduzu vardır." (Hz. Ali) Gece, neye gebeyse onu doğurur." (Mevlana) Cunku aşkın olduğu yerde asla gece olmazdı." (Guillaume Musso) Gecenin obur ucu şiir." (Kaan İnce) Gece radyoda calan parcaların arasına kim sakladı seni?" (İrfan Kurudirek)

Kalem yorgun, gece uzun." (Hikmet Anıl Oztekin) Ruyalar, gecelerin akvaryumudur." (Victor Hugo) Uyumanın luks olduğu geceler vardır. O kotu ruyadan uyanabilmek icin uyumak." (Frederic Beigbeder) Susmak gece gibidir bazen en siyah renkleri bile orter." (Mehmet Deveci) Gece ilerledikce mum kuculur." (Litaipo) Yıldızların aydınlığı gecenin karanlığındandır." (Nazan Bekiroğlu) Gecenin uzunluğunu hastalar bilir." (Sadi) Sustuk. Yıldızlar cıkmadı daha. Geceyi bekliyoruz sessizce." (Servet Somuncuoğlu)Gunduz kandilini hazırlamayan, gece karanlığa razı demektir." (Cenap Şahabettin) Gecelerini "Ey gunduz gel" demekle israf etme." (Cahit Kulebi) Gece; kadınlarla, yıldızları guzel gosterir." (Byron) Bozuk dualar halinde yorgun ve urkek, gecenin sehpalarına bembeyaz asıldılar." (Attila İlhan) Gece hırsızın, ışık gerceğin dostudur." (Euripides) Gece, budalalıkları ortmekten hoşlanır." (Haldun Taner) Gecenin binlerce gozu vardır." (F. W. Bourdillan) En karanlık gece bile sona erer ve guneş tekrar doğar." (Victor Hugo) Geceyi huznun taklidi olarak kabul ediyorum." (Nazik el Melaike) Gece gelecek ve onemli hicbir şey olmayacak, umut sonecek ve belki yurek susacak." (Ataol Behramoğlu) Ben eğilmem gunduz ama ; Geceleri kanatırım kendimi." (Metin Altıok) Gece, duşuncelerin anasıdır." (John Florio) İstemem istemem gece olmasın. İşim daha guzel, ruyalarımdan…" (Turgut Uyar) Sevgili dost, dostluk gunduz gorunmez; o, ateşboceği gibi yalnız geceleri parlar." (A. Ali Ural) Gecenin kara pelerini, herkesi aynı şekilde orter." (Du Bartas) Geceler ne denli sıcak olursa olsun, gidememek donmak demektir." (Halil Cibran) Yaşamda kalmanın en zor olduğu an gecedir.00.04 tum sırlarımı biliyor." (Poppy Z. Brite) Yarınki gune umutla bak. Gecenin ne doğuracağını tahmin bile edemezsin!" (İskender Pala) Gece vakti huzura ulaşamamak insanı olduren bir şeydir. Herkes uyuyor ve sen bir şey arıyorsun." (Tarık Tufan) Geceye yenilmeyen her insana, odul olarak bir sabah, bir gunduz ve bir guneş vardır." (Sezai Karakoc) Gece ne kadar karanlıksa, yıldızlar o kadar parlaktır." (Petofi) Hayatının yıldızlarına ulaşmak istiyorsan; icindeki geceye razı olmalısın." (Mustafa Ulusoy) Gecenin acısını cekmeyen bilemez sabahın ne kadar tatlı ve kıymetli olabileceğini." (Bram Stoker) Gece hepimizi korkularımıza, acılarımıza daha bir yakınlaştırır." (Alper Canıguz) Her gece bir huzun, bir keder cokuyor uzerime." (Orhan Pamuk) Her gece onu duşunmekten saatim ilerlemez oldu. Kim sorarsa saat kac diye, cevabım hep aynı; Ona doğru." (Cemal Sureya) Gece umitsizlerin kalbinden karanlıktı." (Sabahattin Ali)

GeceIer, sonsuz gibi gorunur. Fakat geceIer, sonsuz değiIdir. AIbert CamusEn karanIık gece biIe sona ere ve guneş tekrar doğar. Victor hugoSensiz uyanmamak icin bu gece de uyunmadı. Ceyhun YıImazGecenin uzunIuğunu hastaIar biIir. SadiGecenin kara peIerini, herkesi aynı şekiIde orter.Du BartasGece, neye gebeyse onu doğurur.MevIÂnaGecesini diriItmeyenin, gunduzu de oImuştur. Gunduzun yiğidi oImak, gecenin abidi oImaktan gecer.İmam RabbaniSeni opebiIir miyim o haIde? Bu acınası kağıtIarın uzerinde? Ya da camı acar, gecenin soğuk havasını operim ben! Franz KafkaBu gece yarısında iki kişi uyanık; biri benim, biri de uzayan kaIdırımIar. N. FazıI KısakurekHer gece, uykuya daIınca, oIuyorum. Ve her sabah, uyandığımda, yeniden doğuyorum. GandhiGece kadınIarIa yıIdızIarı guzeI gosterir. ByronHer gece O'nu duşunmekten saatim iIerIemez oIdu. Kim sorarsa saat kac diye, cevabım hep aynı; O'na doğru! CemaI Sureya

Gece mesajIaşırken konunun en tatIı yerinde sizi ot gibi ortada bırakıp uyumaya giden kişiye sevgiIi denir. AnonimVe eğer dunyada gece oImasaydı, sabah hic mi hic oImazdı.ResuI HamzatovGeceyi seviyorum. KaranIık oImasaydı, yıIdızIarı asIa goremezdim. Stephenie MeyerNe geceden gunu, ne gunden geceyi cıkarabiIdim. M. Cevdet AndayGunduzden kandiIini hazırIamayan, gecenin karanIığına hazır demektir.Cenap ŞahabettinYoIdaşım sokak IambaIarı geceIer sırdaşım oIdu, GozIerin cıkarken gozIerimin sınırdışına, Ayyaş ruzgarIar opuyor dudakIarımı. Atakan KorkmazGecenin, orkestranın orta yerine daIması ve onu mahvetmesi diIekIerimIe. André BretonGece sevgiIinin endamını oIduğundan daha guzeI duşmanını daha kuvvetIi derdini daha buyuk sevincini daha kucuk gosterir. MikszathDoIu doIu yaşa hayatı, diIini keşkeIer sarmasın. Ve oyIe birini sev ki; gunduz guneşe, gece yıIdıza ihtiyac kaImasın. Can YuceI

Derdin ne kadar derinse, Tanrı'ya o kadar yakınsın! DostoyevskiGece yarısı kapını vuran şeyin gitmesini istemekte ağır davranırsan sonu bu olur işte: Saf karanlık. Stephen KingGeceleri penceremden dışarı baktığımda, dunyada ne bir kotuluğun ne de bir acının olamayacağını hissediyorum. Sonra gun başlıyor. Jane AustenGece karanlığında mum neyse kitap da odur. Maksim GorkiGecenin koynunda, yaşlılar icin huzur; gencler icin umit gizlidir. Bernard ShawBir zamanlar tum yıldızlar geceden daha karanlıktı, ta ki gece uyanana kadar. Dejan StojanovicGece kuculdukce kuculuyor ve yansıtıyor yeryuzu lekesiz bir geleceği. Paul EluardGeceleri uykusuz yatıp bir insanı duşunuyorsun diye o insan uzerinde bir hak ileri surebileceğini bilmezdim. Charles Dickens

Gece oldu mu, pişmanlık cağrılmadan cıkagelir ve insanlar derin uykularından uyanıp kendilerine baksınlar ister. Halil CibranHer gecenin, bir gunduzu vardır. Hz. Ali (r.a.)Gece usul usul, cekine cekine iceri giriyor. Goze gorunmuyor, ama şurada, lambaları ortuyor, havada herkesin soluğuna karışan ağdalı bir şey var:Gecenin ta kendisi bu. Jean-Paul SartreGeceleri cok yakınım yıldızlara; ışığa cıksam bir karışım. Cahit Sıtkı TarancıSırf birisi 'iyi geceler' demediği icin, iyi gecmeyen geceler vardır. Pablo NerudaGece, duşuncelerin anasıdır. John FlorianHer gece, uykuya dalınca, oluyorum. Ve her sabah, uyandığımda, yeniden doğuyorum. Mahatma GandhiGece olmasa, İnsanoğlu'nun bedeni hicbir birikim sağlayamaz, bu yuzden de Gunduz harcayacak bir şey bulamazdı. MevlanaGecenin en karanlık anı şafak sokmeden az oncedir. Thomas FullerGeceler, sonsuz gibi gorunur. Fakat geceler, sonsuz değildir. Albert CamusGece, kadınlarla yıldızları guzel gosterir. Lord Byron

Gece uyuyan ciceklere yıldızların ruhu dağıtır. Ucan butun kuşların ayaklarında sonsuzluğun bağı vardır. Victor HugoGece ve gunduz , siyah ile beyaz gibidir. Gun bize griyi verir. Bazıları icinse pembedir. Hayatın sırrına ermiş biri icinse, tum gunler renksizdir. Arthur SchopenhauerGece ne kadar karanlıksa yıldızı o kadar parlaktır. Sandor PetofiGece o kadar karanlıktı ki, guneşin bir daha doğup doğmayacağını merak ettim. Markus ZusakGecenin uzunluğunu hastalar bilir. Sadi ŞiraziGeceyi seviyorum. Karanlık olmasaydı, yıldızları asla goremezdim. Stephenie MeyerGecenin kalanından korkuyorsak, gunduzun getireceklerinden de bir o kadar korkuyorduk. John KatzenbachGece en karanlık ve ebedi gorunduğu zaman gun ışığı en yakındır. Her gecenin bir sabahı vardır. Halide Edip AdıvarGunduz kandili hazırlamayan, gece karanlığa razı demektir.Cenap ŞehabeddinGecenin coktuğunu gormemiş olan, karanlıkta yurumeye aht etmemeli. J.R. R. Tolkien