Turk doktorları arasında pek cok başarısı bulunan Kerim Cağlı hakkında merak edilenleri sizler icin derledik. Kerim Cağlı kimdir?
[h=3]PROF DR KERİM CAĞLI KİMDİR?[/h][h=3]EĞİTİMİ[/h]2012-2016 Aralık, Kalp ve Damar Cerrahisi Profesoru, Hitit Universitesi Tıp Fakultesi, Corum.2012-2016 Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefliği, Klinik Direktorluğu ve Eğitim Sorumlusu, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara.2008-2016 Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefliği,Turkiye Yuksek İhtisas Eğitim ve AraştırmaHastanesi, Ankara.2006, Kalp ve Damar Cerrahisi Docentlik Unvanı alınması.2000, Gulhane Askeri Tıp Akademisi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniği Uzmanı, Haydarpaşa,İstanbul1999-2006, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı, Turkiye Yuksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara.1994-1999, Kalp ve Damar Cerrahisi Asistanı, Turkiye Yuksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara1988-1994, Akdeniz Universitesi Tıp Fakultesi, Antalya[h=3]ODULLER[/h]2006 yılı Turk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Yeterlilik Sınavı Birincisi
BİLİMSEL KURULUŞLARA UYELİKLER
Turk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği
Ulusal Vaskuler Cerrahi Derneği
[h=3]İDARİ GOREVLER[/h]2012-2016 Turk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği-Kapak Calışma Grubu Başkanlığı
2012, Turkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu Cocuk Kalp veDamar Cerrahisi Komisyon Uyeliği
2009-2016 Turkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Kalp ve Damar Cerrahisi BilimselKomisyonUyeliği
2007-2008, Turkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Yuksek Sağlık Şura Uyeliği
2006-2007, Turkiye Cumhuriyeti Sosyal Sigortalar Genel Mudurluğu Sağlık Şura Uyeliği
2003-2005 ve 2005-2007 donemleri Turkiye Yuksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yonetim Kurulu Uyeliği, Ankara.
2004-2008, Turkiye Yuksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, Ankara.
[h=3]PROF. DR. KERİM CAĞLI NEDEN OLDU?[/h]Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Kerim Cağlı, Ozel bir hastanede gorevini surdurduğu esnada Covid-19'a yakalandı ve hayatını kaybetti.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kerim Cağlı, Covid-19 testinin pozitif cıkması sonucu izole oldu. Daha sonra hastaneye yatırılan Cağlı, 8 Ekim'de yoğun bakım unitesine alındı ve sonrasında solunum cihazına bağlandı. Uzun sure yoğun bakımda kalan 50 yaşındaki Prof. Dr. Cağlı, tum mudahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.