Yunus Emre Enstitusu (YEE) tarafından Ukrayna'nın başkenti Kiev'de "Turkce Sesletim ve Duyumsama Atolyesi" yapıldı.
Turkce kursiyerleri, mezunlar, oyuncu adayları, Turkce okutmanları ve Turkceyi yeni oğrenen cocuklardan oluşan 80 kişi, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını tedbirleri cercevesinde eğitim aldı.
Oyuncu ve seslendirme sanatcısı Mert Talat Dilekcioğlu tarafından iki oturumda gercekleştirilen atolye ile doğru nefes tekniğinden sesletim ve artikulasyona, drama tekniklerinden beden diline kadar bircok farklı konuda katılımcılar bilgilendirildi.
Kiev Yunus Emre Enstitusu Mudur Vekili Mehmet Karakısa, AA muhabirine yaptığı acıklamada, enstitu bunyesinde gercekleştirilen atolyenin, Turkce oğrenen kursiyerlerin ve Turkoloji bolumlerinde okuyan oğrencilerin telaffuzlarının geliştirilmesinde cok faydalı olduğunu kaydederek Turkcenin yaygınlaştırılması icin benzeri calışmaları gelecekte gercekleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Atolyeye katılan Kırım Tatar dili oğretmeni Ayşe Arnavutova, atolyenin hem katılan oğretmenler hem de oğrenciler icin faydalı gectiğini aktardı.
Ukrayna Milli Bilimler Akademisinden İrina Drega, bunun gibi bir atolyeye ilk kez katıldığını ve memnun kaldığını belirterek bu gibi etkinliklerin Turkiye'nin dışındaki Turkce oğretmenleri icin onemli olduğunu soyledi.
Salgın tedbirleri kapsamında, sınırlı sayıda katılımcı ile kasım ayında Pakistan'da başlayan atolye, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Rusya ile son bulurken, aralık ayı programları Mısır ve Ukrayna'da gercekleşti.
Atolye sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Talha Yavuz