Kadıkoy sokakları yeni yıla sayılı gunler kala rengarenk ışıklar ve dev heykel suslemeleri ile pandemi surecinden bunalanlara moral kaynağı oluyor. Ayrıca İstanbul'u sanat ve ışıkla buluşturan İstanbul The Lights Festivali de Kadıkoy'u aydınlatıyor.
Kadıkoy Belediyesi, yeni yıla sayılı gunler kala Kadıkoy'un sokaklarını gorsel bir şolene cevirdi. Korona virus salgını nedeniyle yaşanan bu zor gunlerde bir nebze moral olsun diye sokaklar rengarenk ışıklarla suslenirken, yılbaşı temalı dev heykeller de Kadıkoy'un sokaklarında yerini aldı. Bağdat Caddesi, Tarihi Carşı, Bahariye Caddesi, Altıyol Boğa ve Kadıkoy'un daha bircok noktasında kardan adam heykelleri, rengarenk ışıklarla suslenmiş cam ağacı heykelleri, yılbaşı pastası, yılbaşı topları, bir birinden renkli hediye paketleri gibi suslemelere rastlamak mumkun.
Sanat ışıkla buluşuyor
İstanbul Buyukşehir Belediyesi'nin mecra ve tanıtım desteği sağladığı, Cağdaş İstanbul Vakfı tarafından İstanbul genelinde hayata gecirilen İstanbul The Lights Festivali'nin eserleri de Kadıkoy'u aydınlatıyor. İstanbul'u dev bir dijital sanat platformuna donuşturecek festival 3 Ocak'a kadar İstanbul'un ceşitli ilcelerinde surecek. Uluslararası tanınmışlığı olan Guvenc Ozel, Ouchhh ve Memo Akten gibi dijital sanatlar alanında uretim yapan 53 sanatcının eserleri 59 farklı noktada sergileniyor. Festival kapsamında Kadıkoy Bağdat Caddesi'ne yerleştirilen Ouchhh'un 6 metre yuksekliğindeki AI MONOLITH dijital heykeli LED ekranların bir araya gelmesinden oluşuyor. Festivalin Kadıkoy uygulamaları başlıca: Bağdat Caddesi'nde kurulan Al Monolith Heykeli civarında kurulan 6 adet ışıklandırma kemeri; Caddebostan, Bostancı, Kadıkoy Meydanı, Yoğurtcu Parkı noktalarında artırılmış gerceklik heykelleri ve Moda'da 4 bina cephesine illustrasyon şeklinde olacak. Ayrıntılı bilgiye İstanbul The Lights'ın web sayfasından ulaşılabilir.
Potlac kadın girişimi de yılbaşına hazır
Kadıkoy Belediyesi'nin destek verdiği Potlac Kadın Girişimi Uretim ve İşletme Kooperatifi'nde de kadınlar el emeği urettikleri yılbaşı hediyeleri ile yılbaşına hazır. Feneryolu Mahallesi'nde bulunan Potlac Dukkan'da yeni yılda sevdiklerine hediye almak isteyenler icin ozel tasarım kece, ahşap, resim, seramik, takı, amigurumi, bez bebek, miyuki, kanavice, cam gibi bir birinden renkli hediyelik urunler bulmak mumkun. - İSTANBUL