Muğla'nın Fethiye ilcesinde Akarca Mahalle Muhtarı Cevdet Kose, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını kendi imkanlarıyla besliyor.
Kısa surede kuresel bir salgın haline donuşen korona virus, sadece insanları değil sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Salgın sebebiyle vatandaşların da "Evde Kal" cağrılarına uymasıyla sokakta yaşayan hayvanların yiyecek bulması zorlaştı. Zor gunlerinde hayvanları unutmayan Akarca Mahallesi Muhtarı Cevdet Kose ve azaları kendi imkanları ile sokak hayvanlarının ac kalmaması icin Akaraca Mahallesi genelinde periyodik aralıklarla gerek hayvan severlerin bağışladığı, gerekse de kendi imkanları ile tedarik ettiği mamaları sokak hayvanlarına ulaştırıyor. Muhtar Kose'nin bu calışması mahalle halkı tarafından buyuk taktirle karşılanırken, Kose, sokak hayvanlarının da mahallenin birer bireyi olduğunu soyledi.

Sokak hayvanlarının da mahalle sakini olduğunu ifade eden ve elinden geldiğince sokak hayvanlarının ihtiyacını gidermeye calıştığını ifade eden Akarca Mahallesi Muhtarı Cevdet Kose, "Mahallemde bulunan sokak hayvanlarına yonelik calışmalarımı muhtar olmadan once de surduruyordum. Bu sorumluluğum muhtar olduktan sonra biraz daha arttı. Mahalle halkımın da bu konudaki muracaatlarını hic bir zaman geri cevirmeyerek, elimden gelenin fazlasını yapmaya gayret gosteriyorum. Akarca Mahallesi Muhtarı olarak ben bu konuda kendimi oldukca şanslı goruyorum. Cunku evcil hayvanlara ve sokak hayvanlarına yonelik oldukca ilgi gosteren bir mahalle halkına sahibim. Mahallemdeki esnaf arkadaşlarım da bana destek olurken, ihtiyar heyetimde genc bir bayan arkadaşım var. Kendisi veteriner. Onun da bu calışmamda bana cok buyuk katkısı var. Ozelikle kış aylarında olmamız neticesinde bu hayvanların biraz daha ilgi ve bakıma ihtiyacı var. Bizde elimizden gelen calışmayı sarf ediyoruz" dedi.
Tezer, "Muhtarımız taktire şayan bir calışma yapıyor"
On bir yıldır Akarca Mahallesi'nde yaşadığını ifade eden Gulen Tezer, isimi vatandaş ta muhtar Cevdet Kose'nin bu calışmasının oldukca taktire şayan bir calışma olduğunu ifade etti. Kendisinin de sokak hayvanlarına yonelik bir takım calışmaları olduğunu fakat, şimdiye kadar sokak hayvanlarına yonelik calışma icerisinde olan bir mahalle muhtarı ile karşılaşmadığını soyleyen Tezer, "Akarca Mahallesi Muhtarımız Cevdet Kose'nin mahalle muhtarlığına aday olduğu donemde kendisine sokak hayvanları icin neler yapacağını sormuştum. Kendisi de bana sokak hayvanları icin planladığı calışmalardan bahsetmişti. 2019 yılında gercekleşen secimlerin hemen akabinde yani muhtarlığı kazandıktan cok kısa bir sure sonrası bana ve mahallemizdeki hayvan sever vatandaşlara vermiş olduğu vaadini yerine getirmeye başladı. Mahallemizde sokak hayvanları cok olduğu icin ne yazık ki aracların altında kalarak can veren cok hayvan oldu. Bunun onune gecmek icin mahallemizin giriş ve cıkışlarına sokak hayvanlarının olduğuna dair levhalar hazırlattı ve yol kenarına koydurdu. Muhtarımızın bu onlemi cok işe yaradı ve artık gecmiş yıllarda olduğu bu canlılar aracların altında kalmıyor" diye konuştu.
Sokak hayvanlarına yonelik muhtar Kose'nin calışmalarının bununla yeterli kalmadığını soyleyen Tezer, "Mahallemizdeki sokak hayvanları ile ilgili ne zaman kendisine muracaatta bulunsak bizleri hic boş cevirmedi. Gerek hayvan sever dostların katkıları ile gerekse de kendi imkanları ile daima periyodik zaman dilimlerinde sokaklardaki hayvanlar icin bulunan mama kaplarını kendisi doldurur. Akarca mahallesi olarak biz vatandaşlar ve mahallemizdeki sokak hayvanları boyle bir muhtara sahip olmaktan dolayı cok mutluyuz. Kendisine cok minnettarız. Oldukca da başarılı goruyoruz. Tum calışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyoruz" dedi.
Yaklaşık 15 yıldır Akarca Mahallesinde Veterinerlik muayenehanesinin olduğunu soyleyen Uzman Veteriner Hekim Mustafa Tanır ise, "Yaklaşık iki yıl once mahallemize muhtar secilen Cevdet Kose muhtarımız, muhtar olmadan once de sokak hayvanlarına ilgi gosteren bir kişi idi. Tabiki muhtar olduktan sonra bu ilgisi ve calışması biraz daha arttı. Uzaktan gozlemlediğimiz kadarı ile mahalle halkımızda bu calışmasından oldukca memnun. Bizde kendisine elimizden geldiğince destek olmaya calışıyoruz. Bu guzel calışması icinde kendisini kutluyoruz" ifadelerini kullandı. - MUĞLA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı