ANTALYA'nın Alanya ilcesinde Bahri Mavicicek (52) 20 yıldır sahillerde dedektor ile altın ve madeni para arıyor. Bu yıl 4 yuzuk, 1 kolye ve 1 kupe bulan Mavicicek, altın ve para ararken, copleri de temizliyor.
Alanya'nın dunyaca unlu Kleopatra ve Damlataş sahilleri, yaklaşık 3 gun suren yağmurun ardından turistlerin duşurduğu değerli eşya ve madeni paraları arayanların akınına uğradı.

Alanyalı dalgıc Bahri Mavicicek de sahile gelip, dedektor ile madeni para ve altın aradı. 20 yıldır sahillerde altın ve para aradığını anlatan Mavicicek, turistlerin bıraktığı copleri de temizlediğini aktardı. Mavicicek, "Koronavirusten dolayı 2020 yılımız kotu gecti. Cevre temizliğine biraz dikkat edelim lutfen. Herkes copleri, kapakları yere atıyor. Arkadaşlarıma da her zaman toplamalarını soyluyorum. Ama Allah'tan umit kesilmez, denizden herkese ekmek cıkar" dedi.'4 YUZUK, 1 KOLYE, 1 KUPE VE BOL BOL KAPAK BULDUM'Mavicicek, "Bu sene dort yuzuk, bir kolye, bir de kupe buldum ama kapak daha cok buldum. İnsanı uğraştırıyor. Ama en azından spor yapıyorum. Hem spor hem kazanc yani. Herkese tavsiye ediyorum. Boş boş gezeceklerine denizin kenarında temizlik yapsınlar. Butun varımızı yoğumuzu denize borcluyuz. Cevremize daha dikkatli olalım" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Burcu MUTLU