Bursa'nın Orhangazi ilcesinde yabancı uyruklu eski işcisini oldurup cesedini cuvalın icinde yol kenarına attığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim K. cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık avukatı ise salonda hazır bulundu.
Savunmasını yapan sanık İbrahim K, maktul Hakim Abdulali'yi, başka bir calışanının tavsiyesiyle işe aldığını belirterek, "Birkac ay guzelce calıştılar, daha sonra sinsilik yapmaya başladılar. ya iş yerinden mal caldılar ya da turlu işler yaptılar. İş yerimde beni takip etmeye başladılar. Arabamın el frenine ve direksiyonuna yapışkan bir madde suruyorlardı." dedi.
Sanık, olaydan yaklaşık bir hafta once aralarında Abdulali'nin de bulunduğu Afganistan uyruklu 3 işcisini işten cıkardığını anlattı.
Olay gunu iş yerine gittiğinde, bir esnaf arkadaşının, kovduğu 3 kişinin cevrede gizlendiğini soylediğini aktaran İbrahim K, şu ifadeleri kullandı:
"Beni takip ediyorlarmış, ben olmadığımda iş yerime geliyorlarmış. Bir sure sonra caminin oraya gittim, abdest alma yerinin oraya gizlenmişler. Aldım bunları, cantalarını unuttuklarını soylediler. İş yerime getirdim ama onlar ust kata cıkıp orayı dağıtmaya başladılar. Bir şey arıyor gibiydiler, silah aradıklarını duşunup korktum. Silahımı alıp yanlarına gittim, biri hemen atlayıp kactı. Hakim, ceketini sallayarak ustume doğru geldi. Geri geri giderken durmasını soyledim, durmayınca boşluğa bir el ateş ettim, yere duştu. Oldurmek ya da yaralamak gibi bir kastım yoktu."
İbrahim K, aracına koyduğu cuval icindeki cesedi, birkac saat dolaştıktan sonra otoyol kenarına attığını sozlerine ekledi.
Sanığın avukatı ise muvekkilinin cezai ehliyetine ilişkin araştırma yapılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, İbrahim K'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına ve tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Bursa'nın Orhangazi ilcesinde, 18 Nisan'da otoyol kenarında bir cuvalda Afganistan uyruklu Hakim Abdulali'nin (35) cesedi bulunmuştu. Daha once Kucuk Sanayi Sitesi'ndeki iş yerinde calışan Abdulali'yi tek kurşunla oldurduğu one surulen eski patronu İbrahim K. ve ona yardım ettikleri iddiasıyla Afganistanlı G.M. (26), H.Y. (25) ve A.M. (26) gozaltına alınmıştı. İbrahim K. ve A.M. tutuklanmış, diğer 2 kişi serbest bırakılmıştı. Dosyası ayrılan İbrahim K. hakkında "kasten oldurme" sucundan muebbet hapis cezası istemiyle dava acılmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Yılmaz