Kayseri'de 17 Aralık 2016'da carşı iznine cıkan askerleri taşıyan halk otobusune yonelik bomba yuklu aracla duzenlenen hain saldırıda yaralanan komando er Ahmet Gun ile şehit piyade onbaşı Muhammed Ali Ocak'ın babası, o gun yaşadıklarını unutamıyor.
1. Komando Tugay Komutanlığında gorevli askerlerin carşı iznine cıkışı sırasında duzenlenen, 15 askerin şehit duştuğu ve 54 askerin yaralandığı teror saldırısının ardından yaklaşık bir yıllık tedavisinden sonra Makine Kimya Endustrisi Kurumu Silah Fabrikasında işe başlayan 27 yaşındaki Gun, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Ahmet Gun, o gunu unutmanın mumkun olmadığını ve her zaman akıllarında olduğunu belirterek, unutmak da istemediklerini soyledi.
Bir kişinin askerlik doneminde en buyuk heyecanı ve mutluluğunun carşı iznine cıkmak olduğunu dile getiren Gun, şoyle konuştu:
"Biz de o gun carşıya cıkmak icin heyecanla bekliyorduk. İlk gelen otobuse bindik ancak kalabalık olduğu icin bazı arkadaşlarla indik. Diğer otobusu beklemeye başladık. Tabi patlamanın olacağını bilemiyorduk. Sonra 5 arkadaşımızla ikinci otobuse bindik. Otobuse binince sağa veya sola oturmak butun hayatımı belirledi. Ben de sağ tarafa oturmuştum. Carşıya giderken otobusun icinde bir şenlik, bayram havası vardı. Muzik acıp oynuyorduk. Cok guzel bir ortam vardı."
"Bu şarapnel parcalarını taşımak benim icin buyuk bir onur ve şereftir"
Gun, 20 dakika falan ilerledikten sonra bir arkadaşının inmesi icin otobusun durakta durduğunu, ardından arkadan bir arabanın yaklaştığını ve otobusun yanına gectiğini anlattı.
O sırada patlamanın olduğunu ve ilk anda ne olduğunu anlamadığını belirten Gun, "Kaza mı oldu diye şoka girdim. O anda dilim tutuldu, konuşamadım ve ayaklarımı hissetmiyordum. Cok kotu bir durumun icerisindeydik. Bağıranlar, yaralananlar, şehit olanlar... O anı Allah kimseye yaşatmasın. 15 arkadaşımızı, kardeşimizi şehit verdik. Allah mekanlarını cennet eylesin. Sonra hastaneye goturulduk. Sağ ayağım kırılmıştı, bir ameliyat gecirdim. Sol ayağımda da 7-8 tane şarapnel parcası var ve hala duruyor. Bu, benim icin buyuk bir madalyadır. Bu şarapnel parcalarını taşımak benim icin buyuk bir onur ve şereftir." ifadelerini kullandı.
Gun, kararlılıkla yurutulen terorle mucadelede buyuk başarı sağlandığını sozlerine ekledi.
Kırşehirli şehit babası Selfet Ocak: "Patlamanın sorumluları gerekli cezalarını aldılar"
Saldırıda şehit olan Kırşehirli piyade onbaşı Muhammed Ali Ocak'ın babası Selfet Ocak da 2016 yılında gercekleşen hain saldırıyı daha dun gibi hatırladıklarını soyledi.
Ocak, olayın uzerinden 4 yıl gecmesine rağmen oğlunun acısını ilk gunku tazeliğiyle yureğinde yaşadığını belirterek, şehit oğlunun her zaman hayırlı bir evlat olduğunu ve kalbinin hep vatan sevgisiyle attığını aktardı.
Evlat acısının cok buyuk olduğunu dile getiren baba Ocak, şoyle devam etti:
"Şehit oğlum Muhammed Ali Ocak, 4 yıllık şehit olmuştur. İcimizdeki acı hicbir zaman dinmiyor, onu her zaman ozluyoruz ama giden geri gelmiyor. Allah tum şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin. Oğlumuz her zaman bizimle yaşıyor, hicbir zaman oldu diye duşunmuyoruz, surekli aklımızda. Devletimiz teror konusunda istikrarlı bir şekilde ilerliyor, bunun bilincindeyiz. Ulkemiz guzel bir ulke, guzel bir devlet onu almak istiyorlar ama Allah onlara fırsat vermesin, Allah onları kahrı perişan etsin. İnşallah birlik ve beraberliğimiz bozulmaz. Allah tum vatan evlatlarına yardım etsin. Patlamanın sorumluları gerekli cezalarını aldılar, almaya devam ediyorlar."
Ocak, oğluna duyduğu ozlemi, annesinin mezarının yanında olan kabrini sık sık ziyaret ederek dindirmeye calıştığını ifade ederek, İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun teror orgutune katılımların tarihin en duşuk seviyesinde soylemesinin mutluluğunu yaşadıklarını sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Fatih Gokmen