Guney Koreli teknoloji devi Samsung, yaklaşık bir ay once 2021 model amiral gemisi telefonlarına guc verecek yeni işlemcisi Exynos 1080'i duyurmuştu. İşlemci, ozellikle performans ve enerji verimliliği acısından dikkat cekerken şimdi Vivo, bir suredir hakkında yazılıp cizilen yeni telefonları X60 ve X60 Pro'da Samsung'un yeni nesil işlemcisinin kullanılacağını doğruladı.
Vivo'nun konuyla ilgili doğrulaması, paylaşılan bir posterle gercekleşti. X60 icin bir tanıtım gorseli yayınlayan şirket, bu tanıtım gorselinde Samsung Exynos 1080'e odaklandı. Vivo tarafından yapılan doğrulama, Exynos 1080'le calışacak olan ilk akıllı telefonların X60 ve kardeş modelleri olacağını gozler onune seriyor.
[h=2]Vivo X60'ın Exynos 1080 ile geleceğini gosteren tanıtım posteri[/h]

Samsung tarafından yapılan acıklamalara gore Exynos 1080, 5nm EUV FinFET uretim surecinden gecti ve yeni işlemci 8nm LPP uretim surecinden gecen bir onceki nesil işlemciye gore yuzde 14 daha fazla performans sunacak. Ayrıca bu yuksek performansa rağmen enerji tuketiminin yuzde 30 kadar duştuğunu soyleyen Samsung, 2021 yılında tuketicileri memnun etmeyi başaracak gibi gorunuyor.
Daha once ortaya cıkan sızıntılarda, Vivo X60'ın uclu kamera kurulumuna sahip olacağını gormuştuk. Bu kamera kurulumunda ise 48 MP cozunurluk sunacak bir ana kamera, 13 MP geniş acılı kamera ile 13 MP portre kamerası bizleri karşılayacağını biliyoruz. Ayrıca bu kamera kurulumu, dahili gimbal teknolojisine sahip olacak. Boylece kullanıcılar, video kayıtlarında titreşimleri en duşuk oranda hissedecekler. Tum bu detaylar, 29 Aralık'ta duzenlenecek olan etkinlikle netleşmiş olacak.