Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gercekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Yuksek İstişare Kurulu Toplantısı'nda, ABD'nin Turkiye'nin S-400 tedarikine yonelik tek taraflı yaptırım kararı kınandı.
Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde basına kapalı gercekleştirilen toplantı 1 saat 40 dakika surdu.
Toplantıya Kurul uyeleri İsmail Kahraman, Cemil Cicek, Koksal Toptan, Mehmet Ali Şahin ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Ozel Kalem Muduru Hasan Doğan katıldı.
Altun, toplantının ardından yaptığı yazılı acıklamada, Kurul uyelerinin "eğitim-oğretim" ve "aile kurumu" başlıkları altında istişarelerde bulunduğunu, ABD'nin Turkiye'ye yonelik yaptırım kararının ele alındığını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda, eğitim-oğretim sisteminin sevgi, saygı, ahlak, merhamet ve şefkat uzerine kurulu olmasının onemine işaret ettiğini aktaran Altun, Erdoğan'ın aynı zamanda cocukların ve genclerin zihin ve gonul dunyalarını da geliştirmenin hassasiyetini vurguladığını belirtti.
Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca, ulke ve millet olarak bugune kadar karşı karşıya kalınan badirelerin sapasağlam atlatılmasında guclu aile yapısının cok buyuk katkısı olduğuna dikkati cektiğini ve aile kurumuna yonelik saldırıların onune gecmek icin gereken her turlu tedbiri almakta kararlı olduklarını ifade ettiğini bildirdi.
"Eğitim-oğretim konusunda yeni bir yol haritası hazırlanması onem arz ediyor"
Toplantıda, Turkiye'nin en buyuk servetinin genc ve yetişmiş insan gucu olduğunun altının cizildiğini aktaran Altun, "Bu muazzam zenginliği korumak ve geliştirmek icin hem kamu hem toplum olarak derin bir muhasebe ve tefekkurle eğitim-oğretim konusunda yeni bir yol haritası hazırlamanın onem arz ettiği belirtilmiştir." ifadesine yer verdi.
Eğitim-oğretim alanını geliştirecek ve kaliteyi artıracak adımlara ilişkin fikir teatisinde de bulunulduğunu belirten Fahrettin Altun, şunları kaydetti:
"Aile yapısını sarsmaya yonelik saldırıların giderek yoğunlaştığına değinilen toplantıda, ozellikle medya yoluyla dayatılan carpık bireysel ve toplumsal ilişki bicimlerinin ve genclerin onune rol model olarak cıkarılan orneklerin once aileyi hedef aldığı, medeniyet ve kultur kodlarımızla taban tabana zıt fikirlerin ve hayat tarzlarının surekli yuceltilmesinin ve ozendirilmesinin bu oyunun bir parcası olduğu belirtilmiştir.
Toplantıda bireyin, ailenin ve toplumun korunup guclendirilmesi hususunda devlet ve millet olarak atılabilecek adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur.
Toplantıda ayrıca, ABD'nin bir NATO muttefiki olan Turkiye'nin S-400 tedariki dolayısıyla aldığı tek taraflı yaptırım kararı kınanmış, Turkiye'nin milli guvenlik ve egemenlik haklarıyla ilgili bir konu uzerine alınan bu yanlış karara karşı atılabilecek adımlar değerlendirilmiştir."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zafer Fatih Beyaz